Mobiele camera op ‘racecircuit’ Merchtemsesteenweg

De gemeente Meise gaat ingrijpen op de Merchtemsesteenweg. Laagvliegers zullen er binnenkort rekening moeten houden met een snelheidscamera. Afgelopen weekend was het opnieuw ‘prijs ‘op wat al langer bekend staat als dé racebaan in de ruime regio. Hoewel de maximumsnelheid op de kaarsrechte weg 70 per uur bedraagt, werden er opnieuw meerdere voertuigen geflitst aan meer dan 100 kilometer per uur. De ‘topper’ haalde zelfs 161 per uur.

Het is vooral ‘s nachts en in het weekend dat het gaspedaal héél zwaar wordt ingedruk. Vooral het gedeelte tussen Banden Roelandts en de bocht naar Merchtem is problematisch, in beide richtingen.

Korpschef Alain Meerts van de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) haalde ruim een jaar geleden al aan dat er dringend iets aan de problematiek moet gebeuren. “Bij momenten is het daar een echt racecircuit. Het is een wonder dat er nog geen zwaar dodelijk ongeval is gebeurd”, klonk het toen.

Ook nu is het probleem dus bijlange nog niet van de baan. Zo bleek dus afgelopen weekend opnieuw bij nieuwe snelheidsmetingen. “We zijn vragende partij voor trajectcontrole want we kunnen daar niet elke dag of weekend gaan staan. De vraag is of dat technisch mogelijk is en of ook de buurgemeenten dat zien zitten”, aldus Meerts.

Volgens burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) valt trajectcontrole te duur uit. “Maar anderzijds kan ik ook die hallucinante snelheidsmetingen niet laten passeren. Veiligheid is een absolute prioriteit. Het was normaal niet voorzien maar ik wil dan ook budget uittrekken om een mobiele snelheidscamera in te zetten op een strategische plek langs de Merchtemsesteenweg.”

Topartikels bij Goeiedag.be