Busvervoer zwaar verstoord

Voor de tweede dag op rij staken de personeelsleden van De Lijn zodat er nauwelijks bussen rijden in de rand rond Brussel. Vandaag spreken de vakbondsafgevaardigden en het management van De Lijn inde stelplaats in Grimbergen.

Met hun actie geven de chauffeurs en technici van De Lijn aan dat ze niet tevreden zijn met de algemene gang van zaken bij de vervoersmaatschappij. Hoofdreden van het protest is de grilligheid in het verdelen van de taken door het management.

Een slechte planning zorgt ervoor dat de chauffeurs veel te laat te weten komen of en wanneer ze moeten werken. Neem daarbij het chronisch tekort aan chauffeurs en je krijgt een situatie die borrelt en explodeert. De Lijn ving het tekort op door busritten af te schaffen, zodat ook de klanten mistevreden zijn.

De directie van De Lijn had graag dinsdag al overlegd met de vakbonden maar die konden pas woensdag aanschuiven aan de onderhandelingstafel. De vakbonden willen spijkerharde garanties voor oplossingen die niet het personeel en niet de klanten viseren. Dinsdag werd het werk neergelegd in zes stelplaatsen rond Brussel, waaronder Grimbergen, Asse, Dilbeek, Gooik en Meerbeke.

Topartikels bij Goeiedag.be