Basketbal: BCAT in feeststemming

Goeiedag ging even langs bij de fusieploeg die actief is in Asse en Ternat. De Dames A stevenen in hun 2de jaar af op de titel in 1ste provinciale en op promotie naar landelijke. Het afgelopen jaar zag de club het aantal dames en ook instroom van meisjes sterk toenemen.

Ook bij de Heren A die in 1ste landelijke aantreden, draait het goed onder leiding van afscheidnemend coach Toon Labbeke. “Na 4 succesvolle seizoenen staan we momenteel op de 8ste plaats en geef ik de fakkel door aan mijn opvolger Joris Swillen. De kern blijft intact en dus ziet de toekomst er goed uit voor dit team. Ik neem afscheid in de beste omstandigheden.”

Daarnaast blijft de club vooral investeren in de jeugdwerking. Het heren B & C-team in provinciale is piepjong en betaalt leergeld. In alle leeftijdsklassen zijn er teams zowel op provinciaal als landelijk niveau en het huidige U14 team legt tegen grootmachten als Antwerp Giants & Leuven Bears mooie resultaten voor. “Basis blijft onze basketschool”, aldus Bart Boddin die 10 jaar lang actief was als speler bij de A-ploeg.

“Ik speel af en toe nog met de C-ploeg mee en stop veel energie in de basketschool. Met meer dan 50 aangesloten kinderen onder de 8 jaar organiseerden we afgelopen weekend een ‘peanuts-tornooi’ in het thema van Carnaval. Plezier bezorgen blijft de kerntaak op die leeftijd en ons gekend concept overtuigt meer en meer kinderen uit de streek om basketbal te leren”.

Op 13 april staan de laatste thuismatch op het programma van de Dames (18.15 uur) en Heren A (20.30 uur) in Sporthal Waalborre met een groot slotfeest.

Foto: de deelnemers aan het Peanuts Tornooi van de Basketschool.