Voetbaloverzicht: Motor KSC Grimbergen slaat aan

Na het knappe gelijkspel van verleden week tegen leider Jong Lede, waarbij HO Wolvertem Merchtem aanspraak maakte op meer, zakte de fusieclub zaterdagavond met veel vertrouwen af naar het ambitieuze Zwevezele. Dat vertrouwen werd snel de kop ingedrukt na twee snelle goals van de thuisploeg. Conor Laerenbergh bracht met de 2-1 de spanning opnieuw in de wedstrijd maar Zwevezele zette met twee treffers in het slotkwartier de puntjes op de i. HOWM zakt weg naar de twaalfde plaats en speelt volgende zaterdag met de nodige druk tegen Zaventem.

In eerste provinciale boekte KSC Grimbergen een logische 4-2 zege tegen rode lantaarn Veltem. Blauwwit heeft na een stroef begin het juiste ritme te pakken en houdt de top drie in het vizier. Met een thuiswedstrijd tegen Melsbroek A staat volgende speeldag een op papier haalbare kaart op het programma. FC Borght-Humbeek A pakte op het veld van Herent A zijn tweede zege van het seizoen. Benhamman, Vandenbosch en Ozturk hadden met elk een doelpunt een aandeel in de 2-3 overwinning.

Puntenverlies Asse-Zellik A

Asse-Zellik A diende verleden week Wambeek A zijn eerste nederlaag van het seizoen toe en de verplaatsing naar de voorlaatste in de stand, SK Oetingen, leek dan niet meer dan een formaliteit. De bezoekers bleven steken op een 2-2 gelijkspel en zien leider KFC Meise A vijf punten uitlopen. Zondag komt nieuwkomer Eur. Kraainem op bezoek in de Waalborre. Een sterk KFC Meise A zette Huizingen A met 2-0 opzij en behoudt de leiding in tweede provinciale B. Sam De Mooij en Enio Walraevens scoorden voor de rust. KFC Strombeek liet tegen hekkensluiter Machelen A belangrijke punten liggen. KFC Strombeek geraakte niet verder dan 1-1 en telt vier punten achterstand op de koploper uit Meise.

Mazenzele-Opwijk A pakt na de 2-4 winst tegen Hever de koppositie in derde provinciale C. Mazenzele-Opwijk A telt evenveel punten dan Elewijt, al heeft die laatste een wedstrijd minder gespeeld. Kobbegem is na een sterke start weggezakt naar de middenmoot. Op het veld van Malderen hield Kobbegem lange tijd gelijke tred maar verloor na een spektakelstuk met 4-3. De komst van Elewijt volgende speeldag wordt geen sinecure.

5 tegengoals Boskant 

Asse-Terheide A bezorgde Delta Londerzeel vorige week een moeilijke namiddag maar verloor helaas met 3-4. Afgelopen zondag werd datzelfde niveau niet gehaald. Op bezoek bij Infinity Vilvoorde moest Asse-Terheide A genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Mollem kan voorlopig geen vervolg breien aan de sterke competitiestart en na een magere 2/9 is Mollem weggezakt naar de 12de plaats. Boskant Peizegem kreeg van SK Steenhuffel een 1-5 pandoering om de oren en staat met drie punten 13de. In derde D ondervond Toekomst Relegem de nodige moeite met Negenmanneke en won niet zonder moeite met 2-1.

In vierde provinciale staan Mazenzele-Opwijk B en Asse-Terheide B op een gedeelde derde plek. Mazenzele-Opwijk B won van Ritterklub B en Asse-Terheide B zette een zwak Bon Air met 9-1 opzij.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...