Voetbaloverzicht: VK Liedekerke stuit Rhode-De Hoek

Tussen al de verkiezingshectiek door werd er ook nog gevoetbald in onze regio. In eerste provinciale pakte VK Liedekerke de volle buit tegen Rhode-De Hoek. De thuisploeg kwam via Desaegher al snel op 1-0. Een doelpunt van de bezoekers werd afgekeurd voor buitenspel. Net na de pauze besliste Smismans na goed werk van Verhavert de wedstrijd. KFC Grimbergen geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Melsbroek. FC Borght-Humbeek A ging verrassend met 4-3 onderuit bij de laatste in de stand, HO Veltem.

Late opdoffer Wambeek A 

Wambeek A kwam op het veld van rode lantaarn Machelen A 0-1 voor na een strafschopdoelpunt van Durang. Even voor tijd incasseerden de bezoekers de pijnlijke gelijkmaker. KFC Meise A beleefde op het veld van Beersel-Drogenbos A een moeilijke zaterdagavond. Ondanks een karrevracht kansen voor de thuisploeg kaapte KFC Meise A onverwacht de zege mee na een treffer van Van Den Boeynants.

BOKA United springt na een 0-2 overwinning bij Leeuw A over Wambeek A naar de tweede plaats in tweede provinciale B. Biayi en Kempenaers scoorden in de tweede helft voor de bezoekers. Schepdaal hield KFC Strombeek op 1-1 en verloor dit seizoen nog niet.

Superieur Mazenzele-Opwijk A

De derby tussen Mazenzele-Opwijk A en Asse-Terheide werd bijgewoond door het wat kijklustigen. Die kregen eenrichtingsvoetbal voorgeschoteld waarbij de sterke thuisploeg de wedstrijd domineerde. Lander Dupont en Verdoodt zorgden voor een 2-0 ruststand. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld waarbij Verdoodt (2x) en Deleu de score opdreven tot 5-0. In de stand blijft Mazenzele-Opwijk A op kop, samen met Elewijt dat zaterdagavond met 1-3 won van Kobbegem.

Den Boskant Peizegem speelde 1-1 gelijk bij Steenokkerzeel maar schiet weinig op met dat punt. Mollem legde SK Steenhuffel het vuur aan de schenen maar kon een 0-1 verlies niet verhinderen.

Topartikels bij Goeiedag.be