Voetbaloverzicht : Mazenzele Opwijk stuit Kraainem

In derde amateurklasse A boekte VK Ninove een belangrijke thuiszege tegen KSC Grimbergen. Amazou opende met een knappe plaatsbal de score. Verhaeghe benutte op het uur de rebound en zette de thuisploeg op een veilige voorsprong. Williot scoorde voor de bezoekers tegen maar verder kwam blauw wit niet.

HO Wolvertem Merchtem kwam tegen Jong Lede op achterstand maar Laerenberg en Gengezo bogen de scheve situatie nog voor de rust om. Het venijn zat hem echter in de staart. Jong Lede maakte in het slot gelijk maar de scheids legde de bal op de stip. Nelis faalde vanop elf meter niet.

Ruime zege KFC Meise

KFC Meise A ondervond geen weerwerk van Butsel en won logisch met 3-0. Van Den Boeynants en Achaoui scoorde voor de rust, Ganseman erna. KFC Strombeek was op het veld van VK Liedekerke 90 minuten lang de mindere. Kundi zette al snel de 1-0 op het bord en Desaegher verdubbelde vanop de stip de score. Ook na de rust was het al de thuisploeg dat de klok sloeg maar de score bleef onveranderd.

In tweede provinciale nekte een sterk Wambeek streekgenoot Leeuw. Op een moeilijk bespeelbaar veld kwamen de bezoekers voor via Verlodt. Thiebaut maakte gelijk en Van Dessel prikte een kwartier voor tijd de 2-1 tegen de netten. Pinot legde op voorzet van Arijs de 3-1 eindstand vast.

Geen winnaar in de derby tussen SK Oetingen en Kester-Gooik A. Coenen bracht de thuisploeg tot twee maal toe op voorsprong maar evenveel keer maakte Van Roy gelijk.

Mazenzele Opwijk A dient leider eerste puntenverlies toe

Mazenzele Opwijk A ontving de ongeslagen leider Kraainem. De thuisploeg kreeg de beste kansen maar faalde in de zone van de waarheid. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, meteen het eerste puntenverlies voor de bezoekers.

Toekomst Relegem kreeg met Zemst een stevig geheel over de vloer. Toch hield de thuisploeg de drie punten thuis dankzij twee treffers van Van De Voorde. De aansluitingstreffer van Cox kwam te laat. Asse-Ter-Heide won met 2-0 van Vilvoorde dankzij doelpunten van Van Den Branden en Vos.

Topartikels bij Goeiedag.be