Opnieuw geen Marktrock Vilvoorde dit jaar

 

Er komt voorlopig geen tweede editie van het Marktrockfestival in Vilvoorde. Net als in 2017 wordt het muzikale gebeuren van Live Entertainment dit jaar geschrapt. Oorzaak zijn volgens cultuurschepen Johan Serkeyn (sp.a) de werkzaamheden in het stadscentrum.

De eerste editie (foto) van Marktrock Vilvoorde trok met artiesten zoals Clouseau en Stan Van Samang in de zomer van 2016 circa 6.000 bezoekers naar het Rooseveltplein. Voor een nieuwe editie wordt het minstens nog wachten tot 2019, zo blijkt nu. “Wegens de aanslepende werken op de Grote Markt is het momenteel niet mogelijk in de zomer zo’n festival op touw te zetten. Er zijn een hoop praktische bezwaren”, aldus Serkeyn.

Een nieuwe editie op het Rooseveltplein lijkt voor het stadsbestuur geen optie, hoewel de ondergrondse parking op de Grote Markt in april wel zou opengaan en er dus flink wat parkeercapaciteit zou bijkomen. Feit is dat burgemeester Bonte vorig jaar nog hoopte om Marktrock 2017 op de Grote Markt te laten plaatsvinden, naar het Leuvens voorbeeld. Maar de herinrichting van het plein zal uiteindelijk pas in het najaar voltooid zijn. De vraag rijst intussen of er van de vier vooropgestelde edities van Marktrock Vilvoorde nog veel in huis gaat komen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise