Voetbaloverzicht : Topper Meise – BOKA onbeslist

Jan Segers heeft zijn eerste thuiswedstrijd als interimcoach van KFC Strombeek winnend afgesloten. Verdediger Servranckx kopte na 7 minuten de 1-0 op het bord. De thuisploeg domineerde rode lantaarn Grez Doiceau maar uitgespeelde kansen waren er niet. Net voor het eindsignaal kopte Kaliluka de bevrijdende 2-0 tegen de touwen.

De topper in tweede provinciale B tussen KFC Meise en Boka United kende geen winnaar. De thuisploeg was de beste ploeg en kwam via Achaoui op slag van rust 1-0 voor. Hetzelfde spelbeeld na de herneming alleen verzuimde KFC Meise de wedstrijd definitief te beslissen. In de slotfase was de eerste echte dreiging van de bezoekers meteen goed voor de gelijkmaker van Pottie.

Wambeek leek tegen hekkensluiter De Leeuwkens lange tijd af te stevenen op een scoreloos gelijkspel maar vijf minuten voor tijd besliste Thiebaut met een persoonlijke actie de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.

SK Leeuw verspeelt stuntzege

SK Leeuw zette Ternat meteen onder druk en dat resulteerde in de snelle openingsgoal van de Broyer. Op het halfuur zorgde een knappe lob van De Broyer voor de 2-0. Net voor rust milderde Van Cleemput via een vrije trap. Diep in blessuretijd kopte Sleewaegen de gelijkmaker binnen en bezorgde de bezoekers alsnog een punt.

Toekomst Relegem kon na vier opeenvolgende nederlagen nog eens winnen. Na nog geen halfuur hadden Cox, Van Laeken en Van De Voorde al gescoord voor de thuisploeg. De Schepper milderde voor rust tot 3-1. Na de pauze pikte Saey ook z’n doelpuntje mee. Ozturk bracht de spanning terug en de 4-3 van Redjeb Ali deed de thuisploeg bibberen maar verder geraakte Vilvoorde niet meer.

Mollem sterkste in derby

Asse-Ter-Heide zet zijn opmars verder. Deze keer ging Nossegem voor de bijl. Na zes minuten legde De Coster de 0-1 in het mandje. Vijf minuten voor tijd verdubbelde Van den Branden vanop de stip de score. Mollem kwam in de derby tegen Kobbegem 1-0 voor via Dammans maar Metsler maakte snel gelijk. Op het halfuur scoorde Kaminski de 2-1. Verroken en Iwens legden in het slot de 4-1 eindstand vast.

In vierde provinciale E pakt KFC Meise B na een klinkende 4-0 tegen SK Londerzeel de leiding over van Mazenzele Opwijk B. Fellemans (x2), Van Mulders en Geysels scoorden na de rust voor de thuisploeg.

 

Topartikels bij Goeiedag.be