Voetbaloverzicht : Krappe zege BOKA United

Na drie opeenvolgende thuisnederlagen zag FCV Dender zijn kans schoon om een einde te maken aan die negatieve reeks. Kind van de rekening moest en zou Sporting Hasselt worden. Dender toonde zich in de eerste helft de beste ploeg maar verzuimde om te scoren. Op het uur kon Dias bezoekende goalie Swinnen dan toch verschalken, meteen goed voor de 1-0 eindstand.

In eerste provinciale boekte het geteisterde VK Liedekerke een welgekomen zege op het veld van Butsel. Verhavert maakte net na de rust een 1-0 achterstand goed en Schmidt bracht de bezoekers op voorsprong. De thuisploeg kwam langszij maar vijf minuten voor tijd bezorgde Desaegher zijn ploeg de zege. FC Borght had genoeg aan een vroeg doelpunt van aanvoerder Médard om RSD Jette met 1-0 te verslaan.

Verrassende nederlaag KFC Meise

KFC Meise was tegen Tervuren-Duisburg doorlopend de betere ploeg maar het waren de bezoekers die aan de haal gingen met de drie punten. Even voor rust ging de bal op de stip en  Pirotte faalde niet. Ternat profiteerde optimaal en won met 2-1 van Rode De Hoek dankzij doelpunten van Van Der Putten en Sleewaegen. BOKA United had het tegen SK Oetingen niet onder de markt maar won toch dankzij een mooie individuele actie van Delvael.

Kester-Gooik keek tegen Groot Dilbeek A tegen een 0-1 ruststand aan maar zette in de tweede helft die scheve situatie recht. Vanguchte benutte een strafschop, De Roeck zorgde voor de voorsprong en Retore zette de 3-1 eindstand op het bord.

Lennik op titelkoers

In derde provinciale D houdt Lennik leider Huizingen in het vizier. Zonder uitstekend te spelen behaalde Lennik een eenvoudige 1-4 zege op het veld van Hekelgem. Zuun A won met 1-2 op het veld van Wemmel dankzij twee treffers van Strifi. Schepdaal kwam tegen Galmaarden 0-2 voor via een tweeklapper van De Spiegeleer maar gaf die voorsprong uit handen en moest genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

In derde provinciale C won Mazenzele Opwijk A in extremis van Nossegem. De ingevallen De Ridder bezorgde zijn team in de slotfase de volle buit. Asse-Zellik A dankte ouderdomsdeken Madawa die eveneens in de laatste minuten de 2-1 scoorde tegen Maderen en Asse-Zellik zo op kop van het klassement houdt.

In vierde provinciale E staat er geen maat op Mazenzele Opwijk B. De onbetwistbare leider won deze keer met 1-6 van Essene B en telt inmiddels zeven punten meer dan eerste achtervolger KFC Meise B.

 

Topartikels bij Goeiedag.be