Merchtemse Eagles willen hoger vliegen

Basketclub The Merchtem Eagles koesteren de ambitie om met de seniorenploeg te promoveren naar eerste provinciale. Het nieuwe bestuur trok daarom twee nieuwe trainers aan, eentje voor de seniorenploeg en eentje voor de damesploeg. Wij hadden een praatje met Gunnar Wauters (ondervoorzitter) en Tom Van Gucht (de nieuwe sporitef verantwoordelijke).

Het nieuwe bestuur bestaat naast Gunnar en Tom uit Steven Palstermans (voorzitter) en de bestuursleden Dannie Merlo, Sofie Degueldere, Zoë Pollet, Geert Van Vooren en Roger De Block.

Tom Van Gucht: “We proberen een club te zijn voor de jeugd van Merchtem en omstreken. Door oog te hebben voor de kwaliteiten van de spelers proberen wij toch een hoog niveau te bereiken. Het is mijn taak om trainers te begeleiden en de evolutie van de spelers op te volgen”.

Nieuwe trainers

Gunnar Wauters: “We hebben ongeveer 150 spelers, jongens en meisjes. Vanaf 6 jaar kan je komen trainen, vanaf 8 jaar wordt gespeeld in competitieverband. Tot 14 jaar wordt er gemengd gespeeld. Vanaf 14 zijn de groepen gesplitst. We hebben een U19 voor meisjes van 15 tot 19, mer een aantal meisjes en dames uit Opwijk en Londerzeel. Zo zijn we in de regio een van de weinige clubs met een jeugdploeg voor dames.”

Tom: “Onze dames spelen in eerste provinciale en krijgen Fernand Van Espen als nieuwe trainer. Hij heeft ervaring als speler op nationaal niveau. Hij zal onze dames begeleiden. De heren senioren krijgen Jan Snoeck als trainer, een man die in het verleden reeds een jaar of vijf coach is geweest bij The Eagles en nu zijn ervaring op nationaal niveau zal aanwenden om onze heren senioren naar eerste provinciale te proberen loodsen”.

The Merchtem Eagles bestaan al meer dan 20 jaar. De trainingen vinden plaats in Merchtem en Peizegem, de competitiewedstrijden in de gemeentelijke tuinbouwschool in Peizegem. Wie graag basket speelt, jongen of meisje, en minimum 6 jaar is kan op de website meer informatie en een inschrijvingsformulier vinden: www.merchtemeagles.com