Franklin Six wint 66ste Brussel-Opwijk

De 19-jarige Franklin Six (Color Code-Arden’Beef) is de winnaar van de 66ste Brussel-Opwijk, de Vlaamse openingsklassieker bij de beloften.

In een spurt met zeven koplopers klopte hij Belgisch kampioen Nathan Van Hooydonck (BMC Development Team). Piet Allegaert (EFC-Etixx) mocht als derde mee op het podium. Zijn ploegmaat Christophe Noppe werd vierde

Franklin Six is de neef en het petekind van de betreurde Frank Vandenbroucke. Vorige week werd hij al eens tweede in Ingelmunster. Het is zijn eerste overwinning van het seizoen.

De wedstrijd lag al vrij vroeg in een beslissende plooi toen zich al in de eerste grote ronde een kopgroep vormde van twintig renners. Uit die kopgroep gingen zeven renners aan de haal met daarin nogal wat favorieten. Die zeven leiders kregen nooit meer dan veertig seconden, maar ze werden toch niet meer gegrepen.

In de voorafgaande wedstrijden waren de winnaarsbloemen voor Arne Marit (GP Jean Keppens voor junioren) en Ilan Van Wilder (GP Familie Robijns voor nieuwelingen). Ilan zorgde trouwens voor een primeur in de geschiedenis van Brussel-Opwijk, want voor het eerst won een Opwijkse renner er voor eigen volk.