Veiligheidsmaatregelen voor match Dender tegen Eendracht Aalst

Burgemeester Almberic Sergooris (CD&V) van Denderleeuw vaardigde een reeks veiligheidsmaatregel uit voor de voetbaltopper in de derde nationale voetbalklasse zondag 31 januari om 14.30 uur in het Van Roystadion tussen koploper FCV Dender en Eendracht Aalst, de derde in de rangschikking.

  • Van 10.30 tot 18.30 uur is er een parkeerverbod voor de Stadionlaan en op de parking van FCV Dender.
  • Van 12.30 tot 17.30 uur is er ook een parkeerverbod in de volgende straten: Oude Molenweg (langs beide straatkanten), Veldstraat (langs Ă©Ă©n kant van de straat), Walleken (langs beide kanten vanaf sporthal Ottoy tot aan kruispunt Veldstraat), Kouterbaan (langs beide kanten vanaf het station tot aan de Hugo Verrieststraat) en Hugo Verrieststraat (langs beide kanten vanaf het kruispunt met de Kouterbaan tot aan het kruispunt met de Veldstraat).
  • De bussen en personenwagens van de Aalsterse supporters kunnen via de Veldstraat naar het Walleken, waar er parkeerruimte is binnen de afgeschermde zone. De supporters van E. Aalst die met de trein komen, worden door de politie begeleid vanaf het station en gaan via de Kouterbaan, Hugo Verrieststraat en Veldstraat naar het Walleken.
  • De supporters van FCV Dender en neutrale bezoekers moeten de ingang nemen aan de Stadionlaan.
  • Van 10 tot 18 uur wordt het gebruik van drinkglazen verboden in alle horecazaken die zich bevinden in deze straten: Stationsplein, Stationsstraat, Kouterbaan, Walleken, Steenweg tussen Kouterbaan en Landuitstraat, Dorp, Guido Gezellestraat.

Op vraag van de Federale Politie en in samenspraak met de Lokale Politie Denderleeuw/Haaltert neemt ook FCV Dender extra veiligheidsmaatregelen in het stadion zelf.

  • Zakken of tassen (rugzak, handtas,…) zijn verboden. Er zijn geen opbergkasten beschikbaar om spullen in op te bergen.
  • Er zijn strenge toegangscontroles. Supporters worden dus verzocht om zich zo vroeg mogelijk naar het stadion te begeven zodat de controles goed kunnen verlopen. De deuren gaan open vanaf 13.30 uur.
  • Verdachte gedragingen in de directe omgeving van het stadion zullen extra aandachtig opgevolgd worden. Ongeoorloofde voorwerpen, waaronder Ă©n vooral pyrotechnisch materiaal en voetzoekers, zullen onmiddellijk in beslag worden genomen.