PRIMEUR – Voetbalfusie tussen Merchtem en Wolvertem een feit

Vierdeklasser K. Wolvertem SC en eersteprovincialer FC Merchtem 2000 gaan samen één ploeg vormen. Dat werd donderdag 28 januari beslist. Overeengekomen werd dat het fanionteam in het Wolvertemse Frans Lathouwersstadion zal spelen, terwijl het zwaartepunt van de jeugdopleiding in het Merchtemse sportcomplex Dooren zal liggen. Beide besturen zullen omgevormd worden tot één gezamenlijk en groter bestuur.

Volgend seizoen zullen de beide clubs dus als fusieclub van start gaan. Een nieuwe naam en clubkleuren zijn er nog niet maar vast staat dat het fanionteam in vierde klasse zal uitkomen en in het Frans Lathouwers stadion zal spelen. Het Merchtemse sportcomplex Dooren wordt op haar beurt het kloppende hart van de jeugdopleiding.

Sportieve, operationele en juridische werkgroepen zorgen voor de concrete invulling van de nieuwe fusieclub. Vooral die laatste werkgroep zal nog een serieuze dobber hebben aan het ontrafelen van het juridisch kluwen dat gepaard gaat met een fusie.

De nieuwe fusieclub zou meteen één van de grootste clubs uit de regio worden, met als doelstelling één van de beste jeugdopleidingen uit Noordwest-Brabant aan te bieden. De focus ligt daarbij op de lokale jeugdspelers, die zich op eigen niveau kunnen ontwikkelen, zowel interprovinciaal als regionaal.

Naast een gelijklopende sportieve visie, zijn de clubs ook qua schaal aan elkaar gewaagd. Het is dan ook de bedoeling om beide accommodaties zowel sportief als commercieel maximaal te benutten.