VIDEO: Eendracht Aalst sluit jaar af op derde stek

Eendracht Aalst behaalde zondag tegen een moedig KM Torhout een moeizame, maar daarom niet minder verdiende overwinning. Na 90 minuten stond er een 3-1-eindstand op het scorebord.

De Ajuinen staan nu op een gedeelde derde plaats en kunnen met een goed gevoel de winterstop in.

Coach Geeraerd bracht voor deze laatste wedstrijd van 2015 opnieuw de volledig herstelde Jelle Geenens binnen de lijnen. Hij verving de geschorste De Man op de linkerflank.

En op de rechtsback nam zijn broer Falko de positie in van Matthias Lievens die geopereerd werd als gevolg van een neusbeenbreuk die hij opliep tegen La Louvière Centre. Martin, die terugkwam uit schorsing, ging naast Bokila in de spits postvatten, terwijl Bael als rechtsbuiten uitgespeeld werd.

Snelle voorsprong

Het was Torhout dat meteen na de aftrap de match in handen nam. Dit resulteerde na 7 minuten voor het eerste gevaar. Van Den Noortgaete kon een verraderlijke bal van Blancke nog net tegen de deklat tikken.

Maar twee minuten later was de eerste kans voor Aalst meteen raak. Martin ging naar een verre bal, hield drie man aan de praat en frommelde de bal tot bij Bokila die met een weergaloze trap in de winkelhaak de bezoekende doelman te grazen nam.

Voorbij het kwartier ging Torhout-speler Theetaert in een kopduel te driest in op de nek van Bael, met een geel karton als gevolg. De wedstrijd kabbelde rustig verder met wat kleine kansjes heen en weer. Eendracht leek de wedstrijd perfect onder controle te hebben.

Sublieme gelijkmaker

Iets voorbij het halfuur echter kreeg Vandenbussche de bal aangespeeld in het middenveld, hij werd niet aangevallen en besloot dan maar om vanop 30 meter eens zijn kans te wagen.

Het resultaat was een fenomenale knal in het dak van het doel, waartegen Van Den Noortgaete geen enkel verhaal had. 1-1 dus, en alles terug te herdoen voor den Iendracht.

Domme rode kaart

De wedstrijd stevende op een 1-1-ruststand af maar net op slag van rust zette Bokila zich door op rechts. Theetaert ging aan zijn arm hangen en ref Vermeire trok zonder aarzelen geel. Tweede geel en rood dus voor de onfortuinlijke Torhout-verdediger.

In dezelfde minuut incasseerde Falko Geenens een trap op zijn voet, maar na een korte verzorging bleek meteen dat hij niet verder kon. Hij werd vervangen door Lusamba. Een gedurfde tactische zet van Geeraerd die met maar liefst 4 aanvallers ging spelen.

Overwicht

Na de koffie grepen de Ajuinen Torhout meteen bij de keel. Eerst was er een doorbraak van Bael die zelfzuchtig voorlangs schoot in plaats van voor te geven, en dezelfde Bael bediende Van Damme, die zijn schot kraakte.

In minuut 55 glipte de uiterst bedrijvige Bokila door de West-Vlaamse buitenspelval, hij besloot eerst nog op doelman Rchidi maar in de rebound kon hij voor doel geven, waar Lusamba de 2-1 maar binnen de tikken had. Aalst rook bloed en liet zijn slachtoffer niet meer los.

Nauwelijks 7 minuten later werd een verre inworp door Bogaerts naar de tweede paal doorgekopt en Bael kon met een botsende bal de 3-1 aantekenen, en de Aalsterse zege veiligstellen.

In de slotfase regende het nog kansen voor de ingevallen Van Impe, Van Damme, Gillis en Jelle Geenens, maar de jonge uitblinker zag zijn inzending op de kruising uiteenspatten.

Kansen genoeg om de overwinning nog wat meer glans te geven, maar de bal wilde er blijkbaar niet meer in. Vijf minuten voor tijd kreeg Jelle Geenens nog een applausvervanging, en jeugdspeler Lucas Coppens mocht zo zijn eerste minuten in derde Klasse aantekenen.

Batterijen opladen

Eendracht Aalst behaalt 36 punten na 20 wedstrijden, en staat aan de winterstop op een gedeelde derde plaats, op nauwelijks 3 punten van een rechtstreekse promotieplaats.

Niet vergeten echter dat Aalst al 11 keer thuis speelde, en kort na Nieuwjaar een aantal moeilijke uitwedstrijden voorgeschoteld krijgt (Winkel, Dender, Oudenaarde).

Het zal zaak zijn om de batterijen goed op te laden en kleine kwetsuren goed te laten genezen.

(Verslag: www.eendracht-aalst.be)