Sport Kort in Aalst (29/11/2015)

  • Damesvoetbal Eendracht Aalst B (1e provinciale): VC Dames Eendracht Aalst B verloor na de derby van vorige week een tweede keer op rij, dit keer van KVE Drongen A met 2-4. Door dit verlies zakt Eendracht Aalst B naar de 3de plaats in de rangschikking, net achter KSV Sottegem A en Olsa Brakel. Ook Eendracht Aalst A (1e klasse) kon dit weekend niet winnen. De uitwedstrijd bij het verre DK Tongeren werd met 1-0 verloren. Aalst staat net halfweg het klassement op een 7de plaats.
  • Damesbasket: Osiris Aalst A (1e landelijke) kwam dit weekend niet in actie in de competitie, wel in de Beker van Vlaanderen. Daarin versloeg Osiris A de Dames Hasselt met 41-68. Door deze overwinning stoot de A-ploeg door naar de kwartfinales. Osiris B (2e landelijke B) en Osiris C (2e provinciale B) moesten door de Bekercompetitie dit weekend geen wedstrijd spelen. We zetten bij deze de ploegfoto van Osiris B in de kijker. (zie foto)
  • Waterpolo: de Seniors van Neptunus Aalst (3de Divisie) speelden zaterdagavond in het verre Ciney. Het werd een ware walk-over want Aalst won er vlotjes met 7-26 van de Waalse staartploeg. Uiteraard blijft Aalst door deze overwinning mee aan kop van het klassement in de 3e Divisie samen met Waregem. Periodestanden: 1-7/3-4/3-6/0-9
  • Darts: de resultaten van de vrijdagcompetitie in Superliga A + B en 1e Klasse A + B kan u nalezen op de website www.aalstersedartsfederatie.be.
  • Handbal: in Liga 3 Heren verloor HC Aalst dit weekend nipt de topper tegen medekoploper Brasschaat, einduitslag 26-28. Door dit verlies zakt Aalst naar een voorlopig derde plaats in de rangschikking. Concurrent en 2e in de stand Lokeren heeft namelijk nog een extra wedstrijd tegoed.
  • Volleybal: de dames van Kangoeroes Aalst (1e provinciale) verloren dit weekend bij Kalken A met 3-0 cijfers. Aalst blijft door dit verlies op een 10e stek staan in het klassement.
  • Hockey: Hockey Club Patria Aalst: zwaar weekend voor de Heren van Patria want er stond zowel op zaterdag als zondag een competitiewedstrijd geprogrammeerd. Vanmorgen verloor Aalst bij Green Devils Ternat 3 met zware 0-8 cijfers. Een dag eerder werd de thuiswedstrijd tegen rode lantaarn Indiana 5 dan weer vlot gewonnen met 7-2. De Heren blijven wel voorlaatste in het klassement bengelen.
    Dames Patria speelden dit weekend niet, de wedstrijd werd uitgesteld naar een latere datum.
  • MTSA (Mini Tornooi Stad Aalst): De rangschikking en uitslagen van de ploegen uit 1e en 2e afdeling kan u lezen via volgende link: http://www.mtsa.be/competitie/rangschikking/. Een paar opmerkelijke uitslagen van afgelopen weekend: Barry Callebaut – Joso Lebbeke 7-2 en New Gildenhuis – R.C.Cognac werd maar liefst 1-13! (tweede afdeling). In eerste afdeling staat Pruisens alleen op kop. In tweede afdeling staan Moerstraat 2 en R.C.Cognac samen bovenaan de rangschikking. (Moerstraat 2 speelde wel een wedstrijd minder)