Sport Kort in Aalst (1/11/2015)

  • Damesvoetbal Eendracht Aalst 1e provinciale: afgelopen vrijdag al wonnen de dames van Eendracht Aalst B met 3-1 van Exc. Mariakerke. Eendracht Aalst B staat 2e in de rangschikking op 3 punten van leider Olsa Brakel dat wel al een match meer heeft gespeeld. De A-ploeg die uitkomt in 1e Nationale, kwam dit weekend niet in actie. Volgende zaterdag wordt er gespeeld tegen voetbalclub Moldavo. De thuiswedstrijden van de eersteklasser gaan vanaf nu door in het Pierre Cornelisstadion aan de Bredestraat, dit besliste het Aalsterse schepencollege eerder deze week.
  • Damesbasket: Osiris Aalst A (1e landelijke) werd dit weekend eervol uit de Beker van België gekegeld door DBC Waregem One en dit met 51-88. De nederlaag is natuurlijk niet onlogisch gezien Waregem speelt in de hoogste afdeling van het vrouwenbasket. Osiris Aalst B en C kwamen dit weekend, zoals zoveel sportteams, niet in actie.
  • Waterpolo: de Seniors speelden zaterdagavond uit bij Seraing. Neptunus Aalst won vlot met 3-9 en staat hierdoor aan de leiding in het klassement in Liga 3 samen met Oostende. Volgend weekend is er geen competitie in Liga 3. Periodestanden: 1-2/0-1/1-3/1-3
  • Darts: de uitslagen in de Superliga A + B en de 1e Klasse A + B van afgelopen vrijdag 30/10 kan u nakijken op de website www.aalstersedartsfederatie.be
  • Handbal: belangrijk weekend voor HC Aalst dat kon stunten tegen eersteklasser en topclub Sporting Nelo (fusieclub Neerpelt-Lommel) in het kader van de 1/16e finales van de Beker van België. Aalst kreeg een voorgift van 5 doelpunten omdat ze 5 divisies lager speelden dan de tegenstander. Deze 5 punten verdwenen echter als sneeuw voor de zon tot 8-18 na 20′. Uiteindelijk ging HC Aalst nog zwaar de boot in, eindstand 22-44 en meteen het einde van het Aalsters bekeravontuur (zie foto boven en video onder). De Aalsterse Dames kwamen dit weekend niet in actie.
  • Volleybal: de dames van Kangoeroes Aalst (1e provinciale) verloren dit weekend hun inhaalwedstrijd bij P. Lokeren A met 3-1 cijfers. Kangoeroes staat hierdoor op een gedeelde 8e plaats in de rangschikking samen met Kalken en Wetteren.
  • Hockey: Patria Aalst: dit weekend kwamen alleen de Dames in actie en met succes. Patria Dames wonnen opnieuw hun wedstrijd en dit met ruime 0-5 cijfers bij Waregem. De ajuinen blijven op kop en ongeslagen in het klassement.
    De Heren hadden dit weekend geen competitie.
  • MTSA (Mini Tornooi Stad Aalst): De rangschikking en uitslagen van de ploegen uit 1e en 2e afdeling kan u lezen via volgende link: http://www.mtsa.be/competitie/rangschikking/ Enkele opmerkelijke uitslagen van afgelopen weekend: Ronkenburg – Blauwe Vlam 0-7, Melckenbeeck – Galop 7-0 en New Gildenhuis – The New Wembley werd maar liefst 0-14!