Sport kort in Aalst (4/10/15)

  • Damesvoetbal 1e provinciale: een mooie overwinning voor Eendracht Aalst B uit bij KVV Zwijnaarde 1-2. (zie foto) De wedstrijd in de 1e klasse tussen Lierse vrouwen B en Eendracht Aalst A werd uitgesteld naar een latere datum.
  • Damesbasket: Osiris Aalst A kwam dit weekend niet in actie, de ideale gelegenheid om het jaarlijkse eetfestijn te organiseren.
  • Waterpolo: bij de Seniors stond het interessante duel Aalst-Oostende op het programma. Het werd 15-8 voor Neptunus Aalst, setstanden 1-3/6-1/5-1/3-3. Aalst staat hierdoor 4e in de rangschikking samen met Oostende.
  • Darts: de uitslagen in de Superliga A + B en de 1e Klasse A + B van afgelopen vrijdag 02/10 kan u nakijken op de website www.aalstersedartsfederatie.be
  • Handbal: de dames van HC Aalst verloren dit weekend zwaar bij Welta Mechelen, het werd 22-8. De heren in Liga 3 wonnen dan weer thuis met 32-20 van Elita Lebbeke.
  • Volleybal: de dames van Kangoeroes Aalst moesten voor de provinciale Beker op bezoek bij Forza Oudenaarde B. Het bekerverhaal kende zijn einde in de Vlaamse Ardennen. Na 2 snel te vergeten sets (25-19 en 25-7) met een te hoge foutenlast en een duidelijk verschil aan intensiteit, knokten Kangoeroes zich terug in de wedstrijd door de 3de set overtuigend te winnen. Op het zelfde elan vatten ze de 4de set aan maar met de 5de set in zicht (8-17), losten ze op onbegrijpelijke wijze de rol en zagen ze een mogelijke overwinning uiteindelijk nog in rook opgaan. Er zat zeker meer in. Liesa Kiekens proefde voor het eerst van 1ste provinciale en mag tevreden zijn met haar invalsbeurten. Lore Keymeulen en Laura Janssens, beiden ziek, wensen we een spoedig herstel.
  • Hockey: Patria Aalst: de dames spelen 2-2 gelijk tegen Knokke. De heren namen het vanmiddag om 14u30 op het terrein Beukenhof op tegen Beerschot 8 en wonnen hun wedstrijd met 2-0.
  • MTSA (Mini Tornooi Stad Aalst): Een opvallende uitslag van afgelopen weekend: Moerstraat – Endoka 10-0 (1e afdeling) De rangschikking van de ploegen uit 1e en 2e afdeling kan u lezen via www.mtsa.be/competitie/rangschikking/