Voetbaloverzicht : Eerste zeges KSC Wolvertem en KFC Meise

Opluchting bij KSC Wolvertem na de eerste zege van het seizoen. Geel blauw won met 1-3 van Ganshoren en boekte zo een belangrijke overwinning. Delhaye scoorde na 18 min de 0-1, Badi verdubbelde net na de rust de score. Sow bracht op het uur de spanning terug in de wedstrijd maar in het slot telde Bouwmeester de thuisploeg uit.

De geladen derby tussen Ternat en FC Merchtem 2000 leek te eindigen hoe ze begon maar J. Van Den Broeck dacht daar anders over. In de slotfase joeg hij de winning goal voorbij doelman Sakalis en bezorgde de bezoekers zo een 6/6.

KFC Meise pakte een deugdoende zege op het veld van Delta Londerzeel. Met de rust leek de wedstrijd al gespeeld na doelpunten van Tordoir en Stuckens. Na de pauze was de honger van de bezoekers niet gestild en Van Den Boeynants en Capiello gaven de zege nog wat extra glans.

Eizeringen en Zuun met het maximum van de punten

Eizeringen ondervond geen probleem met Beersel-Drogenbos en na 38 min was de zege al een feit na doelpunten van Vaneyken, Marquez en Bajo. Meteen goed voor de 3-0 eindstand. Zuun kwam via Moreels al na vier minuten op voorsprong tegen Wambeek. Thiebaut bracht de bordjes gelijk maar de vreugde was van korte duur. Vallois en Gobert waren trefzeker en stuurde Wambeek met een 3-1 nederlaag huiswaarts.

Asse-Zellik A nog steeds zonder overwinning.

Asse-Zellik A ging op het veld van Vilvoorde op zoek naar de eerste zege van het seizoen maar kende geen succes. Nijs opende de score voor de bezoekers maar Ouachi stelde net voor rust gelijk. De wedstrijd leek af te steven op een gelijkspel maar thuisspeler Bounida bezorgde de bezoekers in de slotfase een koude douche.

Asse-Terheide had geen verhaal tegen de aanvalsgolven van FC Beigem en van een efficiënte De Rede in het bijzonder en keek na tien minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. Net na de rust legde Ooms de wedstrijd in een beslissende plooi met de 0-3.

Roel Van Den Brande had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de 3-0 overwinning van Toekomst Relegem tegen een ontredderd Mazenzele Opwijk A.

Topartikels bij Goeiedag.be