Daan en Walter gaan naar Los Angeles

Pal op de nationale feestdag vertrekken Daan De Hauwere en Walter Tielemans van G-Sport Pajottenland naar de Wereldspelen Special Olympics in Los Angeles (VS). Daan zal er deelnemen aan de badminton competitie en Walter is opnieuw hoofd coach van The Belgian G-Devils, de voetbalploeg die ons land vertegenwoordigt.

Zowel Daan als Walter hopen op medaillewinst. Daan behaalde vorige zomer nog een zilveren medaille tijdens de Europese Spelen in Antwerpen en mocht eerder dit jaar voor zijn club GSP de G-SPORT trofee van de provincie Vlaams-Brabant in ontvangst nemen tijdens het sportgala in Diest.

Walter Tielemans is als voetbalcoach niet meer aan zijn proefstuk toe. Al in 2004 (Athene) en 2008 (Peking) stond hij aan het hoofd van de G-Duivels.

Daan en Walter 2

De Special Olympics Wereld Zomerspelen is een internationale competitie voor personen met een verstandelijke handicap. Zoals ook de Olympische Spelen vinden de Special Olympics Wereldspelen plaats om de vier jaar, alternerend Wereld Winter en Zomerspelen. Los Angeles is voor de eerste maal gastland van de Wereld Zomerspelen.

21 sporten staan op het programma: zwemmen, bocce, voetbal, judo, zeilen, volleybal, atletiek, bowling, golf, kayak, softbal, badminton, wielrennen, gymnastiek, gewichtheffen, tafeltennis, basketbal, paardrijden, handbal, rolschaatsen en tennis. Er komen 170 landen, 7000 atleten, 40 000 vrijwilligers en 500 000 toeschouwers

In de mate van het mogelijk zullen de acties van onze GSP’ers te volgen zijn via de GSP website en/of via facebook Рhttps://www.facebook.com/GSPvzw of via de blog http://la2015.special-olympics.be/nl/ van de Belgische delegatie. Doordat ook een VRT-ploeg meereist zal er tot het einde van de spelen dagelijks een korte reportage zijn in de nieuwsuitzendingen van 13 en 19 uur.