FC Merchtem start met nagenoeg nieuwe kern

Met 16 nieuwkomers en 5 ‘blijvers’ kan je niet anders dan vaststellen dat FC Merchtem 2000 een sterk vernieuwde spelerskern in het veld brengt. Bij die 16 nieuwkomers ook drie nieuwe doelmannen: Client Alliet (Sterrebeek), Gilles Van Dijck (Diegem Sp.) en Ralph Mertens (Zaventem).

In de verdediging krijgt ‘blijver’ Mats Vandeweegdhe versterking van zes nieuwkomers: Simon Saey (Strombeek), Michael Speeckaert en Gorik Batsleer (SK Londerzeel), Cedric Van Opstal (TK Meldert), Mattijs Vrancaert (AA Gent) en Masru De Geyter (Wolvertem).

Op het middenveld zijn er vier nieuwkomers: Cedric Medard (Borgh), Rafael Gaudi (Rangers Opdorp), Ismael Mekhalfa (Sterrebeek) en Kevin Verhoeven (Hekelgem). Victor Courtens en Maarten Eggermont zijn hier de ‘blijvers’.

In de aanval krijgen Sam en Jonas Van den Broeck het gezelschap van Bilal El Mesbahi (Wijgmaal), Zakaria Sarrouj (SK Londerzeel) en Titi Tshilumba (Rhodienne).

T1 blijft Wim Moortgat, bijgestaan door T2 Steven d’Hertefelt en keeperstrainer Sven Walraevens. De A-ploeg blijft uiteraard uitkomen in eerste provinciale. Ze ontmoet er o.m. KSKL Ternat, VK Liedekerke en KFC Strombeek.

De B-ploeg, die zal aantreden in 4de provinciale, wordt getraind door Jo Van der straeten, vorig seizoen trainer van de U19. Hij beschikt over volgende spelers: Djorven Verlinden, Florim Aqifi, Frane Wilmots, Bart Van Den Eynde, Seppe Van Blijenbergh, Jorik Veyt, Merdriti Berisha, John Themans Junior, Nick Cockx, Zakkariya Jadi Moussa, Mustapha Lagrid, Gunther Slachmuylders, Giorgi Adjamyan en Maxime Van Belle.