Grimbergse basketbalmeisjes veroveren Vlaams-Brabantse beker

De Grimbergse U19 Kadetten meisjes konden vieren na een overwinning tegen Clem Scherpenheuvel en brachten de gouden provinciale beker mee naar hun thuisbasis. Het was voor zowel speelsters als coach de apotheose van een succesvol en leerrijk seizoen.

“De meeste van deze meisjes combineren de jeugdcompetitie met een rol in de seniorploegen in 1ste provinciale of 2de landelijke” aldus coach Kris Dée. “Met 3 trainingen en 2 wedstrijden per week ontbreekt het deze meisjes alvast niet aan motivatie en deze bekerwinst is dan ook een mooie beloning voor hun harde werk”.

BC Grimbergen blijft ook in de toekomst investeren in meisjesbasketbal. “Komend seizoen gaan we voor het eerst van start met niet minder dan 5 meisjesploegen en 3 damesploegen, een unicum in onze regio” vervolledigd Kris Dée, die komend seizoen na drie seizoenen afwezigheid opnieuw de rol van Sportief Coördinator op zich zal nemen.

“Onze club wil ook in de toekomst toonaangevend blijven in het meisjes –en damesbasketbal en speelsters van elk niveau de kans geven onze sport te beoefenen”.