Denderleeuw trots op kampioen Hannes Van der Bruggen

Het kampioenenfeest van AA Gent laat ook Denderleeuw niet onberoerd. De jonge middenvelder Hannes Van der Bruggen (22), door ingewijden als een groot jong talent gezien, heeft er dan ook een pak vrienden en supporters.

Hannes woont in Burst, maar volgde het middelbaar onderwijs in het Ikso in Denderleeuw en startte op zijn tiende in de jeugdreeksen van FC Dender. Al een jaar later verhuisde hij naar de jeugdopleiding van AA Gent. Ook Anderlecht poogde nadien meermaals om het jonge talent in te lijven, maar Van der Bruggen zag dat zelf niet zitten.

Hannes debuteerde onder Francky Dury in het A-team van AA Gent op 17 mei 2011, in de laatste play-off wedstrijd van het seizoen 2010-2011 tegen Club Brugge.

Sportief beleefde de belofte zijn doorbraak in het seizoen 2012-2013. Vorige zondag speelde Van der Bruggen al zijn honderdste wedstrijd voor de Buffalo’s, waar hij vorig jaar nog bijtekende tot 2017.

Toch heeft Hannes nog steeds een actieve band met Denderleeuw. In het gemeentelijke infoblad De Schakel van april prijkte hij nog mee op de voorpagina als peter van het buurtsportproject van Denderleeuw. Deze zomer komt hij regelmatig meesporten. Ook van de lokale voetbalploeg Lokomotiv Stam X is Hannes een trouwe supporter en hij brengt nog heel wat vrije tijd door met zijn Denderleeuwse vrienden.

(foto boven: website AA Gent)

Onze favoriete profvoetballer (en trouwe supporter van Lokomotiv Stam X) is gisteren kampioen van België geworden! Proficiat Hannes!

Posted by Lokomotiv Stam X on vrijdag 22 mei 2015

 

hannes van der bruggen De schakel