Slokop Asse-Lennik

Asse-Lennik blijft de volleybalprijzen binnen rijven. Op de grote Volley Proms wisten niet minder dan drie spelers van Asse-Lennik zich te plaatsen in de top vijf van beste volleyspelers van het (bijna) voorbije seizoen. Asse-Lennik haalde zelfs één en twee met Robin Overbeeke en Seppe Baetens.

Tim Verschueren wist nog een vijfde stek te behalen. Overbeeke haalde het zelfs met groot overwicht: 172 punten tegenover 74 punten voor Hendrik Tuerlinckx van Roeselare die ook door Seppe Baetens (93) naar een derde plaats werd verwezen.

Dat Johan Devoghel bovendien nog werd bekroond als coach van het jaar maakte het succes van Asse-Lennik volledig. Hij haalde meer dan het dubbele van de punten van Roeselare coach Emile Rousseaux die tweede werd.

Overbeeke mocht nog meer prijzen in ontvangst nemen, die van beste scorer en van MVP (most valuable player). Jasper Diefenbach (die zesde eindigde als speler van het jaar) kreeg de trofee voor beste blokker. Ook Robbert Andringa wist zich nog te plaatsen binnen de eerste tien van beste speler, hij eindigde negende.

Terwijl de trofeeënkast van de club zich vult met bekers en prijzen, wordt nu werk gemaakt van de voorbereiding voor de wedstrijd van vanavond in Roeselare. Het is de derde wedstrijd in de finale van de play offs.

Ongeacht winst of verlies kan de volgende wedstrijd (1 mei) in het Molenbos beslissend zijn. Als de stand na vrijdag 2-2 is volgt de beslissende wedstrijd op 3 mei in Roeselare. Iedereen op post dus op vrijdag 1 mei om 20.30 uur. Als Asse-Lennik vandaag wint in Roeselare kan het op 1 mei kampioen worden.