Het gat in de Markt

In Merchtem worden momenteel de gebouwen op de hoek van de Markt en de Marktstraat afgebroken. Dat betekent dat er een flink gat in de Markt wordt geslagen want ook voormalig Café Den Trap gaat onder de sloophamer.

De nieuwe eigenaar moest tot afbraak overgaan omdat de vergunning dreigde te vervallen. Omdat er ook nieuwe plannen moeten komen zou het best eens kunnen dat het een paar jaar zal duren vooraleer er effectief een nieuw gebouw (met meergezinswoningen, winkelruimte en een ondergrondse parking) verrijst.

Ook in de andere hoek van de Markt gaapt een gat waar een woning – na een zware aanrijding – moest afgebroken worden. Tenslotte is er nog een gat rechtover het Marktstraatje waar een gebouw werd afgebroken om plaats te maken voor een advocatenkantoor.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk