Asse-Lennik knokt zich naar halve finale CEV

BeHappy2 Asse-Lennik moest tot de laatste minuut knokken voor zijn plaats in de halve finales van de Europese CEV-cup. Wie had gedacht dat het na de 3-0 thuis tegen Antwerpen een makkie zou worden in de terugwedstrijd, had zich grondig verkeken.

De wedstrijd eindigde op 3-1 voor Antwerpen en Asse-Lennik had dus een ‘golden set’ nodig om zekerheid te hebben voor de halve finale. Na een blitz start van Antwerpen (25-13) kwam Asse-Lennik in de wedstrijd en herstelde tot 1-1 met 22-25. Maar set drie en vier gingen, telkens met 25-22, naar Antwerpen.

Zelfs in de golden set moest Asse-Lennik knokken tot de ontlading kwam bij een 16-18 eindstand. In Trentino (Italië) moest Roeselare nipt de duimen leggen met 3-2 maar dat biedt wel uitzicht. Als Roeselare thuis kan winnen (eventueel met een golden set) staan er twee Vlaamse ploegen bij de laatste vier in de CEV-cup.