Emilio Ferrera nieuwe coach Van FC Dender

Een half jaar na zijn vertrek in Genk heeft Emilio Ferrera een nieuwe club. De 47-jarige trainer tekende bij derdeklasser Dender een contract als technisch directeur/coach tot het einde van het seizoen. Zijn opdracht: het behoud verzekeren. Makkelijk wordt dat niet. Na 20 speeldagen staat de ex-eersteklasser op de 17e en voorlaatste plaats in derde klasse A.

Dankzij de Indonesische investeerder heeft de club meer mogelijkheden

Omdat de ploeg op sportief vlak in het slop zit, voel ik me moreel verplicht om in te grijpen”, reageert Emilio Ferrera, die twee zonen heeft voetballen bij Dender.

“Ik weet dat voorzitter André Van Roy al heel veel inspanningen gedaan heeft om de club in leven te houden. Dankzij de Indonesische investeerder heeft de club meer mogelijkheden en die wil ik optimaal benutten.”

“Omdat ik ook de jeugdwerking onder mijn hoede zal nemen, neem ik de ervaren Marc Grosjean naast mij als veldtrainer van het eerste elftal.” Ferrera kent Grosjean uit zijn tijd bij Al Shabab in Saudi-Arabië. De coach was eerder aan de slag bij onder meer Bergen, Brussels en Eupen.

Begin dit seizoen moest Ferrera na de eerste speeldag opstappen bij Racing Genk.