Regi Van Acker bracht voor de wedstrijd tegen Seraing Daniel Rodrigo De Oliveira aan de aftrap waardoor Donjet Shkodra vrede moest nemen met een zitje op de bank.

Voor het overige begonnen dezelfde spelers als vorige week aan de wedstrijd.

Opdoffer net voor rust

De eerste kans van de partij was voor Eendracht toen Ratko Vansimpsen rakelings naast kopte na een corner van Philippe Janssens.

Nadien slaagden beide ploegen er een hele poos niet meer in om de doelman van de tegenpartij aan het werk te zetten.

Op een volgende mogelijkheid was het dan ook wachten tot halverwege de eerste helft. Thomas Didillon stopte met enige moeite een schuiver van Kevin Janssens.

Voor de eerste Waalse bal tussen de palen moesten we wachten tot in de 34e minuut. Kevin Van Den Noortgaete had echter geen moeite met het schotje van Saliu.

Net voor de rust klom Seraing dan toch op voorsprong. Kevin Van Den Noortgaete weerde in eerste instantie de poging van Saliu af maar was kansloos toen de bal vervolgens voor de voet van Gregory Dufer viel (1-0).

Druk maar weinig kansen

Na de pauze kwam het eerste wapenfeit van de thuisploeg maar de uithaal van Gregory Dufer stierf op de vuisten van Kevin Van Den Noortgaete.

Aan de overzijde kwam Daniel Rodrigo De Oliveira twee keer in schietpositie maar de Braziliaan kende geen succes.

Intussen pakte Ken Van Damme zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor hij het volgend duel geschorst zal moeten toekijken.

Na een dubbele wissel op het uur speelde alles zich hoofdzakelijk af op de speelhelft van Seraing. De aanvallende intenties leverden echter geen doelrijpe kansen op en verder dan enkele pogingen uit de tweede lijn, die over of naast gingen, kwam Eendracht niet.

De thuisploeg zorgde zelf ook niet voor gevaar en beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong.

Pas in de toegevoegde tijd staken ze de neus nog eens aan het venster. Kevin Van Den Noortgaete zweefde het schot van de ingevallen Stefan Belic echter knap uit zijn doel.

Door deze nieuwe nederlaag blijft Eendracht achter met 1 op 12 en zakt men verder weg in de middenmoot.

Volgende week volgt de kans om zich te herpakken in de thuiswedstrijd tegen Tubeke.