Eendracht Aalst wint op KSK Heist (+ video)

Coach Regi Van Acker koos voor de uitwedstrijd tegen KSK Heist centraal achterin voor Arnaud De Greef in de plaats van Matthias Lievens. Kevin Janssens verscheen ook terug in de basis waardoor Tjendo De Cuyper op de bank verzeilde.

Weinig kansen

De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam van Eendracht toen Niels Martin met zijn rechter maar net over knalde. Net voor het kwartier wou Aalst een strafschop nadat Ratko Vansimpsen neerging. De ref ging hier echter niet op in.

Kansen waren schaars en op de volgende mogelijkheid was het wachten tot halverwege de eerste helft. Jaime Ruiz dook op in de rug van Arnaud De Greef en Kevin Van Den Noortgaete raapte het schotje van de aanvaller makkelijk op. Diezelfde Jaime Ruiz mikte een tiental minuten later trouwens voorlangs.

Voorts probeerden beide ploegen het een paar keer vanop afstand maar de juiste richting werd niet gevonden of er stond een verdediger in de baan van de bal. Toch nog even opschudding net voor de rust toen Kevin Van Den Noortgaete de bal in de eigen zestien verspeelde aan Jaime Ruiz. De aanvaller liet de kans gelukkig onbenut.

Van Belle en De Neve

In de tweede helft kwam het eerste gevaar van Heist. Kevin Van Den Noortgaete kon nog net met de vingertoppen bij een afstandsknal en onze doelman stond ook op de juiste plaats om een kopbal van Bart Webers te pakken.

Donjet Shkodra kwam Niels Martin vervangen en de invaller was meteen bepalend. De bal ging immers op de stip na een fout op Donjet Shkodra en dat was een kolfje naar de linkervoet van Wesley Vanbelle (0-1).

Meteen daarna ontsnapte Eendracht aan de gelijkmaker. Kevin Van Den Noortgaete werd verschalkt met een lob maar Wesley Vanbelle bracht nog net voor de lijn redding. Philippe Janssens trapte in de handen van Tom Vandenbossche en de keeper had eveneens een redding in huis op een schuiver van Donjet Shkodra.

De thuisploeg probeerde vooral met lange ballen hun spitsen te bereiken maar vond die, een gevaarlijke voorzet van Michel Nkuman buiten beschouwing gelaten, niet. Aan de overzijde trof Wesley Vanbelle de bovenkant van de lat bij een vrije trap.

In het slotkwartier moest Kevin Van Den Noortgaete nog twee keer de meubelen redden. Eerst verhinderde hij de gelijkmaker met een reflex en even later zweefde hij een vrije trap van Geoffrey Hairemans uit zijn doel.

Een minuut voor tijd nam Gianni De Neve alle twijfels weg door de bal met een streep tegen de netten te jagen.

Eendracht knoopt zo terug aan de met de zege na een 2 op 12. Volgende week neemt Eendracht het in eigen huis op tegen Roeselare.