VCE Mazenzele wordt Eendracht Mazenzele Opwijk

Zaterdag 21 juni stelde VCE Mazenzele haar ploeg en haar nieuwe project voor. Zoals iedereen het ondertussen wel weet houdt KSK Opwijk het voor het komende seizoen voor bekeken en bracht het zijn jeugd onder bij VCE Mazenzele. Deze ploeg gaat verder onder de naam Eendracht Mazenzele Opwijk en verstevigt zijn jeugdwerking. Er werd ook een nieuw logo ontworpen.logo eendracht mazenzele

De clubkleuren blijven groen-wit en de matchen van de A-ploeg blijven op de Vossestraat, maar trainingen en jeugdwedstrijden zullen op verschillende locaties in het Opwijkse hun verloop kennen.  ‘De gestage groei van onze club, het aanslepende probleem van een ontoereikende accommodatie en de inactiviteit  van KSK Opwijk noopten ons een nieuw initiatief uit te werken waarbij we de toekomst van de club garanderen,’ aldus voorzitter Mario Matthys. 

‘De kwaliteit van de jeugdwerking, de doorgroeimogelijkheden naar de A-ploegen maar ook de sociale cohesie en het puur aanbieden van voetbalactiviteiten als een doel op zich zijn de belangrijkste krijtlijnen van de visie van de club.  Iedereen moet kunnen voetballen, ongeacht zijn of haar talent ‘. 

Jeugdwerking

Om een goede begeleiding en opvolging van spelers en trainers te bewerkstelligen,  stelt de nieuwe club niet minder dan  4 jeugdcoördinatoren aan: Kobe Bogaert (TVJO – technisch verantwoordelijk jeugdopleiding), Filip De Witte (verantwoordelijke bovenbouw), Danny Van Bossuyt (verantwoordelijke middenbouw) en Liesbeth Boogmans (verantwoordelijke onderbouw).    Ook voor het 2de team in 4de provinciale werden 2 spelers uit de A-kern (Niels Boulpaep en Pieter Stevens) aangesteld als trainer om een goede doorgroei en begeleiding van jeugdige talenten te bewerkstelligen.  Met meer dan 20 teams in competitie en trainingen op diverse locaties drong deze organisatiestructuur zich op.

‘Dat het een uitdaging wordt om op verschillende locaties alles in goede banen te leiden, hoeft geen betoog. We vertrouwen enerzijds op de kwaliteiten en motivatie van onze medewerkers, maar anderzijds ook op het engagement van de gemeente om mee te gaan in dit initiatief door volop werk te maken van een betere accommodatie.  Daarnaast hopen we een aantal bijkomende vrijwilligers aan te trekken om dit mooi project te ondersteunen,’ besluit Mario Matthys.