Voetbaloverzicht : Kapelle Sport en FC Borght pakken de titel

Grimbergen kwam 0-1 voor via Romero-Gomez maar in de tweede helft kwam Berchem langszij. FC Dender kwam net voor de rust 1-0 achter op het veld Van Doornik maar een kwartier voor tijd lukte Pruna de gelijkmaker. Papassarantis incasseerde even nadien een tweede gele kaart maar het gelijkspel kwam niet meer in gevaar.

In vierde klasse B versloeg Wolvertem Ganshoren met 0-3. Bogemans, Christiaens en Cortvriendt waren de doelpuntenmakers van dienst. Terjoden-Welle verloor met 0-1 van Ukkel.

KVK Ninove behaalde op het veld van Lochristi zijn eerste overwinning van 2014. KVK won met 2-4 dankzij doelpunten van Van Belle, Hellinckx, De Crick en Standaert.

Alain Cneudt liet enkele vaste waarden rusten met het oog op de eindronde en Waterloo profiteerde optimaal. Strombeek incasseerde vijf doelpunten, de zwaarste nederlaag dit seizoen. Ternat verloor met 4-3 op het veld van Kampenhout en Opwijk verloor met 12-1, u leest het goed, van Crossing Schaerbeek.

Kester-Gooik A smeerde FC Merchtem een 1-0 nederlaag aan. Arne Vanguchte pegelde vijf minuten voor de rust een vrije trap tegen de touwen. Liedekerke kon niet profiteren en speelde 2-2 gelijk op Herne.

Borght heeft zich dankzij een 0-1 zege op het het veld van Oviedo tot kampioen gekroond in derde provinciale F. Arne Vandeneede scoorde het enige doelpunt van de match, meteen genoeg voor een feestje. Mazenzele A had het niet onder de markt tegen Ritterklub. Verdoodt maakte het verschil met twee strafschopdoelpunten en de ingevallen Van Damme zorgde voor de zekerheid. Beigem flirt met degradatie na het verlies tegen Humbeek A. Looverie schoot de 0-1 hard in de benedenhoek.

Kapelle Sport is de nieuwe kampioen in derde C. Kapelle stuurde Schepdaal met 6-1 huiswaarts. d’ Haveloos (2x),Van Herreweghe, Pottie, Van Dijck en Van Der Poorten stonden aan het kanon. Dit is de eerste titel voor Kapelle in de clubgeschiedenis.

In een weinig genietbare partij won Peizegem met 0-1 van Humbeek B. Nicolas Robberechts scoorde uit een scrimmage voor doel.

Topartikels bij Goeiedag.be