Inbrekers viseren bedrijven in Zellik en Mollem

In Zellik werd vrijdagnacht bij drie bedrijven ingebroken. Een eerste inbraak was er bij Vilvordit op de Zuiderlaan. De inbrekers verschaften zich toegang tot de parking, braken een raam open en doorzochten drie bureaus. De buit bestaat uit een gsm, een geldkoffer met 3.700 euro, een computer en een fototoestel.

Bij MAN op de Brusselsesteenweg werden banden en velgen gestolen. De dieven knipten via een doodlopende weg achteraan de afsluiting door.

De derde inbraak was bij het bedrijf Roba aan de Rijn in de bedrijvenzone Broekooi. Een bewakingsagent hoorde even na middernacht lawaai van een vallend metalen voorwerp. Toen hij door het raam keek zag hij twee mannen prutsen aan gasbidons die buiten aan het bedrijf staan. Later ging het buitenalarm aan de andere kant van het gebouw af, waarop de daders vluchtten. Er zijn gasflessen gestolen.

Zondag werd een inbraakpoging vastgesteld bij de firma Bofrost in de Hof te Bollebeeklaan 30 in de industriezone van Mollem. Om 7.11 uur ging het alarm af. De politie stelde vast dat de daders aan een paneel hadden gewrikt, maar vermoedelijk vluchtten voor het alarm.

De andere feiten in Asse, Merchtem en Opwijk afgelopen weekend:

  • Bij C&A op de Brusselsesteenweg in Asse zou een dame vrijdag een ring hebben gestolen en naar buiten zijn gewandeld. Ze werd niet meer gevonden.
  • In een huis in de Pastinakenstraat in Asse werd zaterdag ingebroken via een raam aan de achterzijde. De ruit is ingegooid. Er is een goudkleurige medaille verdwenen.
  • In een woning op het Heierveld werd zaterdag het onderste paneel van de achterdeur uitgebroken. Alle kasten en zelfs de frigo werden doorzocht. De wasmand gevuld met kinderkledij en een spaarpot van de kinderen werd teruggevonden in de tuin. Er werd niets gestolen.
  • Vrijdag werd ingebroken in een woning in de Osselstraat in Merchtem. Op welke manier de dieven in het huis zijn geraakt is niet duidelijk maar een gitaar en een computer zijn weg.
  • In een woning op de Steenweg op Asse in Brussegem stelde de zoon zaterdag vast dat er dieven aan het werk geweest waren terwijl zijn ouders met vakantie waren. Het Velux raam achteraan de woning werd open gewrongen. Een laptop werd gestolen.
  • Bij het afsluiten van het Opwijkse carnval zondagavond op de Markt ontstonden rond 23 uur moeilijkheden tussen twee mannen. De politie diende tussenbeide te komen. Kalmeren hielp blijkbaar niet, zodat de twee onruststokers werden opgepakt en hun roes mochten uitslapen in een politiecel.
  • In de Klaarstraat in Opwijk werd zondag een woninginbraak vastgesteld. De daders verschaften zich via de achterzijde toegang door drie panelen uit de houten deur los te wrikken en zo het schuifslot te openen. Ook een deur tussen de garage en de keuken werd opengebroken. Het is nog niet duidelijk wat er gestolen is.
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk