KSK Opwijk stopt (een jaar) met voetballen

Dat het financieel en sportief helemaal niet goed gaat met KSK Opwijk, weet zowat iedereen. Bovendien dreigt de club op korte termijn zijn terreinen aan de Ringlaan te moeten verlaten zonder over een volwaardig alternatief te beschikken.

Het bestuur nam dan ook een radicaal besluit om wel lid te blijven van de KBVB maar een jaar lang geen enkele ploeg in competitie te brengen. Dat meldt de website van Het Nieuwsblad.

Terwijl de jeugd onderdak krijgt bij VCE Mazenzele neemt het bestuur een jaar de tijd om de schulden af te betalen en de club weer op de rails te krijgen.

Het bestuur van KSK hoopt dat er ondertussen vaart wordt gezet achter het uitbouwen van de sportvelden aan de Klaarstraat. Op de laatste gemeenteraad van dinsdagavond werd duidelijk dat daar nog niet alle gronden verworven zijn, zodat nog niet met de aanleg van de nieuwe velden kan gestart worden.

Op de foto: de ploeg waarmee KSK dit seizoen aanving. Ondertussen zijn een aantal spelers al vertrokken.