Asse-Lennik klopt nu ook BBSK Istanbul (+ video & foto's)

Asse-Lennik wist nu ook in de kwartfinale van de Europa Challenge het volleyballaken naar zich toe te halen tegen de Turkse gasten van BBSK Istanbul. In een tot de nok gevuld Molenbos werd het opnieuw een spannende westrijd.

In de eerste set gingen de Turken er als een sneltrein vandoor. Met verraderlijke opslagen en loeiharde smashes stond in een paar minuten tijd een 1-8 score op het bord. Euphony Asse-Lennik vocht terug maar wist niet meer langszij te komen en moest de eerste set aan de gasten laten.

In de tweede set bleek dat Asse-Lennik een tegenzet had gevonden. De Turken werden minder accuraat in de afwerking en de tweede set ging met 25-21 naar de thuisploeg. In de derde set ging het een hele tijd gelijk op maar Istanbul wist toch die derde set binnen te halen met 21-25.

Ook de vierde set was razend spannend. Nu trok Asse-Lennik weer aan het langste eind. Dan volgde een vijfde, korte set. Opnieuw ging het gelijk op. De supporters gingen uit hun dak en Asse-Lennik wist uiteindelijk het pleit in zijn voordeel te beslechten.

Zo werd het 3-2. Een duur bevochten overwinning. Of het voldoende zal zijn om door te stoten naar de halve finales weten we volgende week donderdag.

(verslag en foto’s door Jean-Paul Van der Elst)