Voetbaloverzicht : Liedekerke springt naar de tweede plaats

Ook in derde nationale B werd na een rustpauze van enkele weken opnieuw gevoetbald. Grimbergen ontsloeg tijdens de winterstop ietwat verrassend trainer Wielandts. Grimbergen had 2013 immers afgesloten met een klinkende overwinning tegen Diegem. Op Oosterzonen kon blauw wit de positieve lijn doortrekken en won met 0-2 dankzij doelpunten van Romero.

In bevordering wordt pas volgende week hervat met de competitie dus op Wolvertem en Terjoden-Welle is het dus nog even wachten.

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen maakte Ninove zijn uitschuiver van verleden week goed. Ninove won met 3-2 van Lovendegem dankzij doelpunten van Geeroms (2x) en Thiebaut. Eerste achtervolger Petegem kwam niet verder dan een gelijkspel op het veld van Melsele. Ninove telt nu een punt meer maar Petegem heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

In Brabant boekte Ternat zijn tweede overwinning op rij. Ternat won met 1-2 van Rillaar dankzij doelpunten van El Abed en Sleewaegen. Strombeek kwam verrassend 0-1 achter tegen de rode lantaarn maar De Buyser, Ambrogetti en Mutumbara zorgden voor een 4-1 zege. Onderaan lijkt Opwijk een vogel voor de kat na het zware 6-1 verlies op het veld van Averbode. Geerts redde de Opwijkse eer.

In tweede provinciale C maakte Merchtem nog eens kennis met een nederlaag. FCM 2000 verloor met 3-0 op Jette. Liedekerke profiteerde van deze nederlaag en stuurde Dilbeek met 5-1 huiswaarts. Bronselaer opende de score en De Coen zorgde met twee treffers voor de 3-0 ruststand. Nadien diepten Vervoort en M’Barki de kloof verder uit. Tavares lukte de eerredder.

D’Haveloose beslist de topper

In derde provinciale C won Kapelle Sport de topper van Borchtlombeek. Asselman schoot de bezoekers al snel op voorsprong maar een kwartier voor tijd maakte Pottie gelijk. In de absolute slotfase kopte d’Haveloos de thuisploeg naar de zevende hemel. Kapelle telt nu vijf punten meer op zijn rechtstreekse concurrent.

In derde F won Hekelgem opnieuw overtuigend.Deze keer werd Beigem verslagen met 0-6. De Bolle en Van Der Veken scoorden elk twee keer. Borght kende geen problemen met Kapelle o/d Bos met Jan Robberechts in een glansrol.

Meise verloor Hoornaert al na tien minuten met een rode kaart en keek na een kwartier tegen een 1-2 achterstand aan. Maar ook Mollem werd herleid tot tien en de thuisploeg kwam langszij. Een hattrick van Govaerts zorgde voor de 6-3 zege.

In vierde provinciale D werd de derby tussen Kobbegem en koploper Asse-Terheide afgelast. De kantine van Kobbegem ging gistervoormiddag in vlammen op en daardoor werd spelen onmogelijk. De club gaat opzoek naar uitwijkmogelijkheden.

Topartikels bij Goeiedag.be