Voetbaloverzicht: Liedekerke springt naar de tweede plaats

Ook in derde nationale B werd na een rustpauze van enkele weken opnieuw gevoetbald. Grimbergen ontsloeg tijdens de winterstop ietwat verrassend trainer Wielandts. Grimbergen had 2013 immers afgesloten met een klinkende overwinning tegen Diegem. Op Oosterzonen kon blauw wit de positieve lijn doortrekken en won met 0-2 dankzij twee doelpunten van Romero.

In bevordering wordt pas volgende week hervat met de competitie dus op Wolvertem en Terjoden-Welle is het dus nog even wachten.

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen maakte Ninove zijn uitschuiver van verleden week goed. Ninove won met 3-2 van Lovendegem dankzij doelpunten van Geeroms (2x) en Thiebaut. Eerste achtervolger Petegem kwam niet verder dan een gelijkspel op het veld van Melsele. Ninove telt nu een punt meer maar Petegem heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

In Brabant boekte Ternat zijn tweede overwinning op rij. Ternat won met 1-2 van Rillaar dankzij doelpunten van El Abed en Sleewaegen. Strombeek kwam verrassend 0-1 achter tegen de rode lantaarn maar De Buyser, Ambrogetti en Mutumbara zorgden voor een verdiende 4-1 zege. Onderaan lijkt Opwijk een vogel voor de kat na het zware 6-1 verlies op het veld van Averbode. Geerts redde de Opwijkse eer.

In tweede provinciale C maakte Merchtem nog eens kennis met een nederlaag. FCM 2000 verloor met 3-0 op Jette. Liedekerke profiteerde van deze nederlaag en stuurde Dilbeek met 5-1 huiswaarts. Al na een kwartier hingen de bezoekers in de touwen. Bronselaer opende de score en twee treffers van De Coen zorgden voor de 3-0 ruststand. Na de koffie diepten Vervoort en M’Barki de kloof verder uit. Tavares lukte de eerredder.

Kapelle zet Borchtlombeek op vijf punten

In derde provinciale C won Kapelle Sport de topper van Borchtlombeek. Asselman schoot de bezoekers al snel op voorsprong maar een kwartier voor tijd maakte Pottie gelijk. In de absolute slotfase kopte d’Haveloose de thuisploeg naar de zevende hemel. Kapelle telt nu vijf punten meer op zijn rechtstreekse concurrent. In derde F won Hekelgem opnieuw overtuigend. Deze keer werd Beigem verslagen met 0-6. De Bolle en Van Der Veken scoorden elk twee keer. Borght kende geen problemen met Kapelle o/d Bos met Jan Robberechts in een glansrol. Meise verloor na tien minuten Hoornaert met rood en keek na een kwartier al tegen een 1-2 achterstand aan. Maar nadat de bezoekers ook herleid werden tot tien kwam Meise langszij. Met een hattrick van Govaerts versloeg de thuisploeg Mollem met 6-3.

In vierde provinciale D werd de derby tussen koploper Asse-Terheide en Kobbegem afgelast. De kantine van Kobbegem ging gistervoormiddag volledig in vlammen op. Trainen en spelen op het eigen terrein zal lange tijd onmogelijk zijn. Vermoedelijk ligt een probleem met een gaskachel aan de oorzaak.