Wesley Sonck maakt seizoen rond bij Appelterre

Eerste provincialer Appelterre-Eichem krijgt er een opmerkelijke speler bij. Wesley Sonck (35) wordt de nieuwe spits van de club die strijdt tegen degradatie naar tweede provinciale.

Appelterre staat twaalfde en telt 20 punten, slechts twee punten meer dan Maldegem, dat op een degradatieplaats staat. Kevin Sonck, de broer van Wesley, is kapitein van Appelterre-Eichem.

Wesley Sonck speelde vorig seizoen voor Waasland-Beveren, maar zit sinds juni zonder club. De voormalige Rode Duivel en spits van Genk, Ajax, Borussia Mönchengladbach en Club Brugge hield zijn vorm op peil met individuele trainingen en groepstrainingen bij Appelterre.

Er moeten nog wel enkele details met de KBVB geregeld worden, maar niets lijkt de komst van Sonck bij Appelterre in de weg te staan. Hij kan dan zondag al debuteren in de thuiswedstrijd tegen Lovendegem.

Ook trainer Patrick Asselman is uiterst tevreden met de nieuwe aanwinst. Hij wil Sonck inschakelen in een systeem met twee spitsen.

‘Ik heb altijd gezegd dat ik een keer in één ploeg wou spelen met mijn broer Kevin. Dat is meteen de reden waarom ik tot het einde van het seizoen bij Appelterre speel’, zegt Sonck vandaag in Het Laatste Nieuws.