Herenploeg BC Grimbergen mist start in eerste provinciale niet

Na één jaar afwezigheid is BC Grimbergen bij de herenreeksen opnieuw terug te vinden in eerste provinciale.

In het damesbasketbal is de club al enkele jaren een vaste waarde in de regio met jeugd- en senioresploegen op provinciaal en landelijk niveau maar ook bij de herenafdeling is er een gezonde toekomstvisie.

‘We willen dit team de komende seizoenen verder uitbouwen om op termijn de stap naar landelijk basketbal te kunnen zetten’, zegt bestuurslid Kris Dée. ‘Bedoeling blijft om jongeren uit de regio de kans te geven om op een meer dan degelijk niveau door te groeien.’

Met vijf winstmatchen uit evenveel wedstrijden heeft het jonge team, met vier spelers jonger dan twintig, alvast de competitiestart niet gemist.

Realistisch blijven

Tegen het ambitieuze Dynamo Bertem zag de ploeg zich gesteund door de talrijk opgekomen jeugdspelers, maar desondanks moest de thuisploeg nipt het onderspit delven.

Kris Dée: ‘We blijven realistisch en weten dat sommige ploegen meer ervaring tussen de lijnen kunnen brengen. We zijn er van overtuigd dat deze ploeg dit seizoen, onder meer door het jeugdig enthousiasme, nog voor verrassingen kan zorgen’.