Samen1745 wil geen sporthal op drassige Vetweyde

De aanhoudende regenval zorgde de voorbije dagen ook in Opwijk voor wateroverlast. Ook op de Vetweyde, waar het Opwijkse gemeentebestuur een sporthal en jeugdlokalen wil bouwen, is het te veel aan water duidelijk merkbaar. Daarom doen de oppositiepartijen CD&V en INZET, die in oktober samen naar de kiezer gaan als samen1745, nogmaals een oproep naar de bestuurspartijen N-VA en Open VLD om de piste van de Vetweyde te laten varen en te kiezen voor een andere locatie.

“We blijven het herhalen: de Vetweyde is niet de geschikte locatie om de sporthal te realiseren. Het is er nu al enorm drassig. Als er nu nog een groot stuk gaat verhard worden, gaan de waterproblemen alleen maar groter worden. We mogen hier niet blind voor zijn. We stellen daarom voor om andere locaties te bekijken,” klinkt het bij samen1745.

En dergelijke locaties zijn er wel degelijk. De Van Breuze-site aan het station bijvoorbeeld. “We hebben dit alternatief al tijdens verschillende vergaderingen op tafel gelegd. Maar de meerderheid blijft spijtig genoeg halsstarrig vasthouden aan de Vetweyde. De piste wordt zelfs niet onderzocht. Een gemiste kans, vinden we met samen1745.” (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk