Guido Van Boxstael schiet als enige de oppergaai af en is de nieuwe koning

“Van zodra ik de pijl losliet wist ik dat het raak was,” wist Guido Van Boxstael (71), net na dat hij al veelvuldig gefeliciteerd en gekust was als nieuwe koning van de Koninklijke Sint-Pietersgilde Mazenzele. De Dries baadde in de zon en tal van supporters waren opgedaagd om naar de boogschutters op de staande wip te kijken. Al in de eerste ronde trof Geert raak en niemand zou dat fantastisch schot nog evenaren.

Achteraf was iedereen van de gildebroeders het er over eens, met Guido kwam er een verdiende winnaar uit de bus. Hij wordt als één van de beste schutters aanzien maar lukte er nog niet in om de voorbije decennia de oppergaai naar beneden te halen op de koningschieting.

Vooraf wordt er een pronostiekje gewaagd bij de schutters en eentje van hen had liefst vier gegokt op Van Bockstael, om maar te zeggen dat het geen onverwachte koning is of er een lucky shot aan te pas kwam! De nieuwe koning was er van ‘gepakt’, men zou voor minder!

“Ik ben afkomstig van Aaigem en al sinds 1989 doe ik mee aan deze schieting, maar het lukte nog niet. Ik ben bij de beteren, al zeg ik het zelf, maar het moet ook wat meezitten. Deze week had ik amper één keer getraind. Zoals ik al vertelde wist ik het toen de pijl vertrok, maar ook mijn andere pogingen zaten in de buurt,” aldus koning Guido, die Tom Valcke opvolgt en dit jaar de 482ste koning van de Sint-Pietersgilde is. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk