150.000 euro voor Opwijkse Sint-Pauluskerk

Uit een ministerieel besluit van minister van erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) blijkt dat de Sint-Pauluskerk een erfgoedpremie ter waarde van 150.000 euro zal ontvangen voor dringende onderhoudswerken. Dit meldt Vlaams volksvertegenwoordiger en Burgemeester van Opwijk Inez De Coninck (N-VA) die het ministerieel besluit kon inkijken.

De Sint-Pauluskerk verkreeg de premie door middel van de standaardprocedure. Dankzij deze premie kunnen eigenaars van onroerend erfgoed (in dit geval de Kerkfabriek Sint-Paulus) via een eenvoudige procedure snel ondersteuning krijgen om hun erfgoed te onderhouden.

“Het is goed dat de Kerkfabriek Sint-Paulus gebruikmaakt van deze premie om het erfgoed in goede conditie te houden. Dat is de beste manier om dure restauraties in de toekomst te vermijden, aldus Vlaams Volksvertegenwoordiger Inez De Coninck (N-VA). (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk