De Werkbank en Dierenvoedselbank Opwijk moeten op zoek naar een nieuwe locatie

Het gebouw aan de Neerveldstraat in Opwijk waar zowel deelbibliotheek De Werkbank als de Dierenvoedselbank een onderkomen heeft, wordt op korte termijn afgebroken. Beide verenigingen moeten dus op zoek naar een nieuwe locatie.

“Met vzw De Werkbank ontlenen we sinds 2018 kwaliteitstoestellen om te klussen, tuinieren of verbouwen. Op die manier stellen we dit materiaal dat voor het beperkte gebruik vaak een te grote investering is laagdrempelig ter beschikking aan een breed publiek,” legt voorzitter van de vzw Dieter Hofmans uit. Dat De Werkbank in Opwijk aanslaat bewijzen de cijfers. “Ondertussen hebben we meer dan 50 toestellen in eigen beheer en staat de teller op meer dan 1600 ontleningen. Ondertussen konden we al 175 leden en sympathisanten verwelkomen sinds de oprichting. Het zou bijzonder jammer zijn mocht het hier stoppen. Dat is in ieder geval niet de bedoeling wat ons betreft.”

Dierenvoedselbank Opwijk helpt sinds 2019 mensen die het financieel moeilijker hebben. Voorzitter Tom Bosman: “Sinds 3 jaar verdelen we maandelijks dierenvoedselpakketten en helpen zo in Opwijk gezinnen met in totaal zo’n 40 dieren.” Ook daar stijgt het aantal: “Jammer genoeg zien we het aantal hulpvragen nu stijgen. We zijn er dus van overtuigd dat ons initiatief nodig blijft en doen er dus alles aan om een nieuwe locatie te vinden.” De maandelijkse verdelingen blijven voorlopig verder gaan.

Beide initiatieven hebben nog tot half januari 2023 de tijd, tot dan kunnen ze nog in het huidige gebouw blijven. Wie een locatie kent of er een heeft voor één of voor beide initiatieven kan contact opnemen met De Werkbank (info@dewerkbankopwijk.be) en/of Dierenvoedselbank Opwijk (dierenvoedselbankopwijk@gmail.com).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk