Verbroedering Opwijk-Ober Mockstadt

De gemeente Opwijk heeft sinds 2017 een officiële verbroederingsband met de gemeenten Cramant (Frankrijk) en Ober Mockstadt (Duitsland). Dit weekend wordt opnieuw zustergemeente Ober Mockstadt verwelkomd.

Burgemeester Inez De Coninck: “Tijdens het weekend van 30 september-2 oktober 2022 vindt in Opwijk een nieuwe ontmoeting plaats met onze vrienden uit Ober Mockstadt (Ranstadt). De eerste contacten tussen Opwijk en Ober Mockstadt dateren van 1974 toen Harmonie De Volherding verbroederde met de lokale Musikverein. Sindsdien worden er nauwe vriendschapsbanden onderhouden tussen beide verenigingen en gemeenten, met afwisselende plaatsbezoeken.”

“Tijdens het komende bezoek vinden onder meer verschillende culturele uitstappen plaats en is er ruimte voor persoonlijke contacten tussen de delegaties van beide gemeentebesturen, muziekverenigingen en met de leden van het brandweerkorps. Het officieel ontmoetingsmoment is er op zondag 2 oktober 2022 om 10 uur in GAC II, Ringlaan 20 te Opwijk. Aansluitend vindt er een optocht plaats van GAC II naar het kerkhof van Opwijk (Ringlaan). Aan het monument van de gesneuvelden wordt een bloemenkrans neergelegd en een muzikale ode gebracht.”

“Het namiddagprogramma wordt afgesloten in de brandweerkazerne in de Processiestraat. Om het bezoek extra in de verf te zetten, worden er Duitse vlaggen uitgehangen aan verschillende openbare gebouwen. We vragen aan onze inwoners in Opwijk-Centrum hetzelfde te doen, indien mogelijk.” (eb).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk