CAPRI-Ale, nieuw Opwijks bier met een missie

Opwijk telt al verschillende amateurbrouwers, maar met CAPRI-Ale wordt daar nu nog een bier aan toegevoegd. Initiatiefnemer van dit nieuw brouwsel is Eddy De Nil, die in de regio genoegzaam bekend is als de man van de verzekeringen en Caprioolkinderen.

“Het is in feite een samenloop van omstandigheden,” aldus kersverse brouwer Eddy. “De productie van een oud Opwijks bier werd spijtig genoeg stopgezet en dat vinden veel mensen nog altijd zonde. Ten tweede bestaat ons ontwikkelingsproject “vzw Caprioolkinderen” 20 jaar en ons verzekeringskantoor 60 jaar. Genoeg redenen om te vieren dus en uit dat alles groeide het idee om een biertje “CAPRI-Ale”, naar oud Opwijks recept, op de markt te brengen.”

“Het is een amberkleurig bier, met een alcoholgehalte van 5%, geworden dat gebrouwen en gebotteld is bij brouwerij De Block in Peizegem. Dat leverde 450 bakken van 24 flesjes van 33cl op. Het is verkrijgbaar in 6-pack (18 euro) of per bak (60 euro). De opbrengst gaat naar Caprioolkinderen. In Kenia volgen we 350 kinderen op en met de verkoop van één bak kan één kind een maand gehuisvest worden en school lopen. Onze middenstanders zijn hiervoor al warm gemaakt en ook de cafés zijn bereid gevonden om een beperkte winstmarge te hanteren. Elke Opwijkenaar krijgt bovendien een flyer in de bus met de mogelijkheid om te bestellen.”

“Het is niet de bedoeling om het bij een éénmalig brouwsel te houden. We gaan het wel evolueren maar willen wel continuïteit creëren,” aldus Eddy, die ook kon meegeven dat al voor een honderdtal bakken is ingetekend. Het nieuwe bier wordt officieel voorgesteld op donderdag 25 augustus om 19 uur in de brouwerij De Block in Merchtem en op zondag 4 september kan er vanaf ’s middags geproefd worden op de Opwijkse markt. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk