Zomerse rolschaatspiste was succes maar ijshal blikt nu al vooruit naar winterseizoen

De Liedekerkse ijshal werd gedurende vijf weken voor het eerst omgetoverd tot een rolschaatshal en dat viel in de smaak. Uitbater Sport Vlaanderen maakt de ijshal nu klaar voor het winterseizoen.

Tot vorig jaar bleef de Liedekerkse ijshal er verlaten bijliggen wanneer het schaatsseizoen erop zat in mei. Daarom pakte Sport Vlaanderen Liedekerke dit jaar uit met een nieuwigheid. Nadat het ijs gesmolten was, werd de ijshal omgetoverd in een rolschaatshal. Het nieuwe concept lokte gedurende vijf weken 543 personen en er werd ook een rolschaatskamp georganiseerd. “Een leuk alternatief om de zomerperiode te overbruggen. Intussen zijn de voorbereidingen van het nieuwe ijsschaatsseizoen gestart. Veel sporters en gezinnen kijken nu al uit naar het openingsweekend en de start van de nieuwe lessenreeksen”, zegt centrumverantwoordelijke Koen D’hoker. 

Op vrijdag 16 september gaat het schaatsseizoen opnieuw van start met discoschaatsen tussen 19.30 en 21.30 uur. Op zaterdag 17 september kan iedereen die reeds zelfstandig kan schaatsen kennismaken met de verschillende ijssporten en clubs. Van 10 tot 12 uur kan je kennismaken met ijshockey, kunstschaatsen, snelschaatsen of freestyle ice skating. “En zondag 18 september staat volledig in het teken van gezinnen”, vult D’hoker aan. “Altijd al eens willen gaan schaatsen met je kinderen? Dan is dit jullie kans. Die zondag is er geen gewone publieke schaatsbeurt. Wij zorgen voor een heus schaats- en glijdorp, schaatshulpjes en ijssleetjes.”

In september starten er opnieuw verschillende lessenreeksen voor jong en oud. Een reeks bestaat telkens uit tien lessen onder begeleiding van professionele lesgevers. Enkel kleuters kunnen ook per les inschrijven. Meer info kan je terugvinden op de website van Sport Vlaanderen Liedekerke.

Topartikels editie Ninove-Dender