Bruisende Tuinmarkt Opwijk terug van weggeweest

Op zaterdag 7 mei 2022 is het terug “plantenmarkt” in Opwijk. Terug van weggeweest! Op die zaterdag worden van 9 tot 13 uur meer dan 40 aanbieders van tuin- en landbouwproducten, streekproducten en verse voedingswaren uit de korte keten verwacht.

“De Bruisende Tuinmarkt is al jaren een begrip in Opwijk en de ruime omgeving. Door de opgelegde coronamaatregelen vonden er de voorbije twee jaren geen tuinmarkten plaats. Nu is die druk beklante markt terug van weggeweest,” aldus schepen van cultuur Jan Couck. “Het evenement lokt ieder jaar honderden bezoekers en is dé plaats van afspraak voor de tuinliefhebber en meerwaardezoeker. Mei is immers hét moment om de lentewerkzaamheden in de tuin of serre te vervolledigen en/of af te maken. Bezoekers kunnen bij de standhouders advies vragen en het diverse aanbod bekijken en vergelijken. Je doet er inspiratie op, proeft van de straffe streekproducten en verricht je aankopen in een onthaaste omgeving.”

“Daarnaast zorgen we voor een levendige sfeer met animatie voor klein en groot en een ruim aanbod aan catering bij de foodtrucks en de omliggende horecazaken. Kortom, een dag om niet te missen in deze “luchtige lente”, besluit Jan Couck. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk