Sammy Mahdi speelde padel in Opwijk

Staatssecretaris Sammy Mahdi waagde zich woensdag in Opwijk aan een spelletje padel, in aanwezigheid van Clément Geens, één van de beste Belgische padelspelers, Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen; Walter Saerens, eigenaar tennis- en padelclub  Diepenbroek; Frank Demeyere, afgevaardigde van de Nationale Loterij; Jasper Baeyens en Bart Van Biesen. Dat deed hij bij de tennis- en padelclub Diepenbroek. “Sinds 2019 zijn er twee outdoor padelterreinen aangelegd die het afgelopen jaar enorm in de smaak vielen bij de vele sporters. Het deelnemersaantal steeg zodanig na de versoepeling van de maatregelen, dat er zelfs een ledenstop werd afgekondigd voor zomerabonnementen. Met behulp van deze subsidie zal er nog meer kunnen ingezet worden op een inclusie van verschillende sporters, veiligheid en het versterken van de digitale werking,” klonk het bij Diepenbroek.

Sammy Mahdi, Staatssecretaris belast met de Nationale Loterij, wil de ontwikkeling van de padelsport in België ondersteunen. Hij besliste daarom om via de Nationale Loterij financiële steun te verlenen aan de Belgische padelfederatie. Dat gebeurde voor de eerste keer in 2021. Ook dit jaar wordt de samenwerking verdergezet. In totaal gaat het al om een steun van ongeveer 50.000 euro. De Nationale Loterij wordt titelpartner van de Lotto Belgian Padel Tour en partner van de Nationale Padel ploegen. Ook de organisatie van de Belgische kampioenschappen padel wordt ondersteund door de Nationale Loterij. Alle aanwezigen in Opwijk bleken alvast tevreden met deze subsidie:

Sinds 2017 is padel een booming sport in België. Het aantal spelers en clubs groeide exponentieel. De cijfers van de laatste 5 jaar zijn fenomenaal. Het aantal clubs steeg van 59 naar 330, het aantal courts: van 115 naar 1313, het aantal competitieve spelers: van 1756 naar 22 114 en het aantal leden van ongeveer 4.000 naar 86.482!

“Met de Nationale Loterij wensen we bij te dragen aan de professionalisering van de sporttak in België. Zowel op recreatief vlak als op vlak van topsport. Op langere termijn willen we dat Belgische spelers kunnen wedijveren met de wereldtop,” zegt Staatssecretaris Sammy Mahdi. (eb)

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...