WZC Heydeveld organiseerde een coronaveilig kerstdiner

Op woensdag 15 december mochten de bewoners van WZC Heydeveld in Opwijk, samen met hun naaste familie, al genieten van een  vervroegd kerstdiner. Dat werd hen naar jaarlijkse traditie aangeboden door WZC Heydeveld. Vorig jaar had corona hier een stokje voor gestoken en kon dit helaas niet doorgaan.

Toch zag het er even naar uit dat het ook dit jaar de verkeerde kant zou uitgaan maar dankzij de nodige creativiteit en bereidwilligheid van personeel en vrijwilligers werd het toch een geslaagde en unieke avond.                                                            

Maar Kerstmis is een echt familiefeest is, en dus horen ook de familieleden er bij te zijn. Om dat alles coronaproof (controle CST en sneltest) te laten verlopen, werd er gekozen voor familiebubbels. Op deze manier  konden de bezoekers, beperkt tot maximum vier personen, bij hun familielid op de kamer een feestelijke maaltijd nuttigen. Niets was hiervoor onverlet gelaten want alle kamers waren ingericht met feestelijk gedekte tafel. Om het helemaal af te maken klonk er in de gangen kerstmuziek. En of dat gesmaakt werd door de bewoners en hun gasten! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk