Joop legt rouwkrans aan St-Pol

Dit weekend wordt ‘afscheid genomen’ van de Sint-Pauluszaal. Dat gebeurt o.m. met de laatste mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de voormalige fuiftempel tijdens ‘De lesten in St-Pol’ met een gelegenheidscafĂ© uitgebaat door Karnaval Opwijk.

De afbraak (in het voorjaar van 2022) wekt gemengde gevoelens op. Onder meer bij Joop, de jongerenafdeling van CD&V Opwijk-Mazenzele. Zij legden zaterdagvoormiddag (6 november) een rouwkrans neer bij de fuifzaal. Japer Baeyens, Liesbeth Vervloet en Natalie De Coninck waren vergezeld door CD&V fractieleider Jeroen Eenens en partijgenoot Gwen Meskens.

Joop is van oordeel dat de zaal niet hoefde te verdwijnen “om plaats te maken voor meer parking” maar gerust gerestaureerd kon worden. “De jongeren van Opwijk hebben behoefte aan bijkomende feestruimte. Nijdrop alleen volstaat niet. Maar het ontbreekt het gemeentebestuur aan goede wil om dit project te realiseren. Wij vinden dat doodjammer en daarom leggen we een rouwkrans neer”.

De Lesten in Sint-Pol loopt op zaterdag 6 november van 14 tot 23 uur en zondag 7 november van 14 tot 18 uur. ’t Opwijks Archief organiseert tijdens het weekend een tentoonstelling waarin herinneringen aan de feestzaal centraal staan. Er is aangepaste muziek en een ruime keuze aan (Opwijks) bier. Vergeet niet je covid safe ticket en je identiteitskaart mee te brengen. Wil je graag een baksteen van de Sint-Pauluszaal als souvenir? Laat je naam dan achter tijdens de expo of in het gelegenheidscafĂ©.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk