Niet minder dan acht verdachten van inbraken aangehouden deze week

In verschillende straten in Asse waren de afgelopen week inbrekers op pad. Gelukkig was men bij politiezone AMOW heel alert en konden op amper vier dagen tijd acht verdachten aangehouden worden. Het begon op Allerheiligen toen inbrekers na de middag toesloegen in twee woningen in de Zellikse Plataanlaan. De pogingen mislukten echter en na intensief patrouilleren konden de drie verdachten worden aangehouden.

Ook woensdagnacht werd een drukke nacht voor de politie. “Tussen middernacht en iets na 4 uur werden er niet minder dan negen meldingen gedaan van diefstalpogingen in woningen en voertuigen, alsook van effectieve inbraken waar verdachten en bewoners oog in oog met elkaar stonden”, zegt commissaris Fred Scrayen. De feiten concentreerden zich in het grensgebied Zellik (8) en Dilbeek (1). “Gelukkig werden de slachtoffers niet verwond. De interventiediensten van PZ AMOW en PZ Dilbeek bundelden spontaan hun inspanningen. Op twee locaties konden telkens twee verdachten aangehouden worden.”

Donderdagochtend vond er dan weer een overval plaats op een bakkerij in de Benedenstraat. “De bakker en zijn echtgenote werden opgeschrikt door kabaal in de winkelruimte. De bakker zag nog net een persoon wegvluchten die blijkbaar de kassa op de vloer had gegooid om deze leeg te graaien. Hij zette onmiddellijk de achtervolging in maar werd door de verdachte verwond bij een poging om hem tot stand te brengen. Samen met de spontaan toegesnelde tuinaanlegger staakten ze noodgedwongen de achtervolging en gaven  het signalement door”, geeft Scrayen het relaas van de feiten.

De politie kon de verdachte kort nadien oppakken in de Langestraat. De man bleek geen onbekende van justitie en droeg zelfs een enkelband wegens eerdere feiten. Zijn aanhouding werd dan ook bevestigd. Ondertussen werd de verdachte net als de zeven anderen voor de onderzoeksrechter geleid met het oog op een verlengde aanhouding. De slachtoffers kregen begeleiding van slachtofferbejegening.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk