Toeteren voor Jan

Vandaag (woensdag 10 maart) was de verjaardag van ereburgemeester Jan Michiels. Een echt verjaardagsfeest – zoals twee jaar geleden – was door corona niet mogelijk. Maar dat was niet zonder buurvrouw Tinneke Timmermans gerekend. Zij riep iedereen op om even langs het huis van Jan Michiels aan de Dries te rijden, te fietsen of te wandelen. Er werd vandaag dan ook heel wat getoeterd en Hiep Hiep Hoera geroepen.

Jan Michiels was ambtenaar bij het Nationaal Instituut van Oorlogsslachtoffers. In zijn geliefde Mazenzele deed hij ook aan politiek. Jan was lid van de CVP (later CD&V). Bij de fusie tussen Opwijk en Mazenzele (1977) werd hij eerst gemeenteraadslid, dan schepen en tenslotte burgemeester. Hij is, tot nader order, de enige Mazenzelenaar die het ambt van burgemeester van de fusiegemeente mocht bekleden. Proficaat Jan. Hiep, hiep, hoera!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk